OS X Mountain Lion: opties voor webserver

Leer hier meer over de opties voor webserver in Mountain Lion.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

OS X Mountain Lion wordt niet geleverd met Webserver als een optie in het voorkeurenpaneel Delen. Mountain Lion beschikt wel over de Apache HTTP Server, een open-source webserver. Voor informatie over de inschakeling en het gebruik van Apache raadpleegt u http://httpd.apache.org.

OS X Server heeft een interface voor het beheer van websites, samen met een speciale Wiki-server en vele andere voorzieningen zoals bestandsdeling, apparaatbeheer en hosten van Time Machine-reservekopieën. Dit programma is verkrijgbaar in de Mac App Store.

Programma's van andere fabrikanten bieden mogelijk ook een grafische gebruikersinterface (GUI) voor het beheer van webserver.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.