AirPort-basisstation: een 802.11g AirPort Extreme-basisstation of AirPort Express instellen en configureren in OS X Lion

Als u een 802.11g AirPort Extreme of 802.11g AirPort Express probeert te configureren met AirPort-configuratieprogramma 6.0 of hoger, ontvangt u het volgende bericht:

"Uw AirPort Extreme/Express 'AirPort Network xxxxxx' kan niet worden geconfigureerd met deze software. Ga naar apple.com/nl/support/airport voor meer informatie."

Als u OS X Lion gebruikt en een ouder 802.11g AirPort Extreme-basisstation of oudere 802.11g AirPort Express wilt instellen of configureren, downloadt u handmatig AirPort-configuratieprogramma 5.6 en installeert u het. AirPort-configuratieprogramma 5.6 kan worden gebruikt om een ouder 802.11g AirPort Extreme-basisstation en oudere AirPort Express te configureren. Het kan ook worden gebruikt voor 802.11n AirPort-basisstations.

AirPort-configuratieprogramma 5.6 downloaden en gebruiken:

1. Ga naar http://support.apple.com/nl_NL/downloads/.
  2. Zoek AirPort-configuratieprogramma 5.6 en download het.
  3. Wacht totdat AirPort-configuratieprogramma 5.6 is geïnstalleerd.
  4. Open AirPort-configuratieprogramma in de map /Programma's/Hulpprogramma's.

Opmerking: als u een nieuwer AirPort-basisstation met ondersteuning voor 802.11n configureert of instelt, dient u AirPort-configuratieprogramma 1.0 te gebruiken voor iOS en AirPort-configuratieprogramma 6.0 voor OS X Lion of nieuwer.

U kunt beide AirPort-configuratieprogramma's 6.0 en 5.6 bewaren in de map /Programma's/Hulpprogramma's.

• AirPort-configuratieprogramma 5.6 verschijnt in de map /Programma's/Hulpprogramma's als "AirPort-configuratieprogramma 5.6".
  • AirPort-configuratieprogramma 6.0 verschijnt als "AirPort-configuratieprogramma".