Mac OS X Server: alternatieven voor de Windows NT 4.0-domeincontrollertechnologie (PDC)

Dit artikel bevat informatie over alternatieven voor de Microsoft Windows NT 4.0-domeincontroller (PDC) die niet meer wordt ondersteund door Windows 7 en nieuwere clients, noch door Lion Server.

Achtergrond

De Windows NT 4.0-domeincontroller is een systeem met netwerkgebruikers en groepsmachtigingen dat wordt gebruikt door Windows Vista en oudere clients en Windows 2008 en oudere servers. Mac OS X Server v10.6 en ouder bevatten de mogelijkheid om een primaire of reservedomeincontroller (respectievelijk PDC of BDC) te zijn voor deze Windows-systemen.

Windows 7 en nieuwere clients bieden niet langer ondersteuning voor de Windows NT 4.0 PDC-technologie die wordt geleverd in Mac OS X Server v10.6 en ouder. Raadpleeg het artikel Windows NT 4.0-domeindeelname wordt niet ondersteund in Windows 7 en Windows Server 2008 R2 van Microsoft Technet voor meer informatie.

De Windows NT 4.0-domeincontroller is geen functie van Lion Server.

Oplossingen

• U kunt Mac OS X Server integreren in een Active Directory-domein. Ontdek meer over directory-integratie in de gids Geavanceerd beheer van Lion Server of de gids Mac OS X v10.6 Open Directory-beheer die u vindt in de handleidingen voor Apple-servers en bedrijfssoftware.
  • Gebruikers kunnen op de Windows-computer een identiteitscontrole uitvoeren en inloggen en vervolgens handmatig sharepunten gehost op Lion Server activeren.
  • U kunt de Samba SMB-server installeren op de Mac OS X Server en deze configureren door Active Directory-aanmeldingsverificatie voor Windows te voorzien.
  • U kunt een gratis vervangend Windows-inlogvenster van een andere fabrikant installeren op uw Windows-clients, genaamd pGina. Met deze software kan Windows rechtstreeks de identiteit controleren bij Mac OS X Server Open Directory of een andere LDAP-adreslijst. Raadpleeg http://www.pgina.org voor meer informatie.