OS X Server: PPTP configureren

Lees hier hoe u PPTP configureert.

Als u Lion Server gebruikt

Werk bij naar Lion Server v10.7.3 of hoger als u dit nog niet hebt gedaan. Deze versie is nodig om VPN-verbindingen te bieden die PPTP gebruiken.

PPTP configureren

• Gebruik het programma Server om de VPN-voorziening zo te configureren dat PPTP-verbindingen worden ondersteund. Opmerking: L2TP en PPTP delen een IP-adresbereik in Lion Server.

• PPTP kan alleen worden gebruikt als u netwerkgebruikers of gebruikers beheert die zijn verbonden met een adreslijstserver. Lokale gebruikersaccounts kunnen alleen worden gebruikt met LT2P.

Bestaande Open Directory-exemplaren gebruiken

Het wachtwoordbeleid van Open Directory-exemplaren die voor Lion Server v10.7.3 zijn gemaakt, moet worden gewijzigd om PPTP-verbindingen toe te laten. Gebruik het volgende Terminal-commando:

pwpolicy -a (diradmin) -u (vpn_idname) -setpolicy "isSessionKeyAgent=1"

• Vervang '(vpn_idname)' door de korte naam van de VPN key agent user, te vinden in het programma Server of WorkGroup Manager. Kies Weergave > Toon systeemaccounts/Records om deze record zichtbaar te maken.
  • Vervang '(diradmin)' door de naam van de adreslijstbeheerder ('diradmin' is de standaardnaam die het systeem gebruikt).

Gebruik met AirPort

VPN-poorttoewijzingen bij een AirPort-basisstation moeten misschien opnieuw worden geconfigureerd na de configuratie van Lion Server om PPTP-verbindingen toe te laten.

1. Klik op de VPN-voorziening.
  2. Klik op de minknop (-) en verwijder.
  3. Klik op de knop 'Start het AirPort-basisstation opnieuw op'.
  4. Nadat het basisstation opnieuw is opgestart, klikt u op de plusknop (+) en voegt u de VPN-voorziening opnieuw toe.
  5. Start het basisstation nogmaals opnieuw op.