Mac mini (medio 2010): externe poorten en connectors

Hier vindt u meer informatie over de externe poorten en connectors op uw Mac mini (medio 2010).

Illustratie van poorten en connectors

Opmerking: alle poorten en connectors die in dit artikel worden beschreven, vindt u aan de achterkant van de computer op het Input/Output-paneel (I/O).

Poort voor netsnoer
Deze poort is voor de aansluiting van de Mac mini (medio 2010) op de ingebouwde voeding. Deze connector heeft een ander ontwerp dan deze van de vorige Mac mini-modellen.
Gigabit Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)
De Mac mini (medio 2010) heeft een ingebouwde 10/100/1000 Gigabit Ethernet-poort.  Sluit een Ethernet-kabel aan van een kabel- of DSL-modem, hub, switch, router of andere Macintosh-computer; de Ethernet-poort ondersteunt ook Jumbo-frames. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-TX- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen crossoverkabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.
Eén FireWire 800-poort
De Mac mini (medio 2010) heeft één 800 Mbit/s FireWire-poort (IEEE 1394b) van 8 watt. 800 Mbit/s is een theoretische maximumsnelheid. De werkelijke snelheid kan variëren. Deze poort wordt gebruikt door zowel oudere iPods als andere apparaten zoals videocamera's, externe harde schijven of optische schijfeenheden.
HDMI-poort

Gebruik de HDMI-poort om een compatibel HDMI-beeldscherm aan te sluiten, of om een DVI-beeldscherm aan te sluiten met behulp van de meegeleverde HDMI-naar-DVI-adapter. Gebruik via deze poort uitgebreid bureaublad of de modus voor synchrone weergave met maximaal 1.920 bij 1.200 pixels.
Mini DisplayPort

Sluit een Mini DisplayPort-beeldscherm aan zoals het Apple LED Cinema Display of een Mini DisplayPort-naar-VGA-, DVI- of Dual-Link-adapter, die apart verkrijgbaar zijn. De Mac mini (Mid 2010) ondersteunt een maximale resolutie van wel 2560 x 1600 pixels en uitgebreid bureaublad en synchrone weergave via beide poorten.

Vier USB 2.0-poorten (Universal Serial Bus)

De Mac mini (medio 2010) heeft in totaal vier USB 2.0-compatibele poorten. U kunt op deze poorten zowel USB 2.0- als USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten.

De USB-poorten hebben USB-connectors van het type A, die elk vier pinnen hebben.

De USB 2.0-poorten bieden ondersteuning voor gegevensverkeer van lage snelheid, volledige snelheid en hoge snelheid van respectievelijk 1,5 megabits per seconde (Mbit/s), 12 Mbit/s en 480 Mbit/s.

SD-kaartsleuf Met de ingebouwde SD-sleuf kan de Mac mini (medio 2010) gegevens lezen en schrijven op SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB, en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger.
Audio in-poort/optische geluidsingang

De audio in-poort ondersteunt zowel digitale optische invoer als analoge geluidsinvoer.

Voor analoge audiolijninvoer wordt een mini-koptelefoonaansluiting van 3,5 mm gebruikt. De geluidsingang ontvangt stereosignalen op lijnniveau tot 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-192 kHz. U kunt ook een miniplug-naar-RCA-kabeladapter gebruiken om stereoapparatuur op de computer aan te sluiten.

De optische digitale geluidsingang is van het formaat S/PDIF en gebruikt een standaard TOSLINK-kabel met TOSLINK mini-plug-adapter. De poort ontvangt maximaal 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44,1-96 kHz.

Koptelefoonaansluiting/uitvoerpoort voor optisch geluid
De koptelefoon/line-uitgang ondersteunt digitale optische geluidsuitvoer, analoge geluidsuitvoer met een 24-bits, 44.1-192 kHz D/A-converter, digitale uitvoer tot 24-bit stereo met een samplingsnelheid van 44.1-192 kHz en ondersteuning voor digitale audiocoderingen (AC3 en DTS). Voor analoge koptelefoon-/lijnniveau-uitvoer maakt u gebruik van een standaard audiokabel met een metalen plug van 3,5 mm. Voor digitale audio kunt u een Apple iPhone-headset met microfoon of een standaard TOSLINK-kabel met TOSLINK mini-plug-adapter gebruiken.