Mac OS X v10.6: gedrag van DNS-zoekvolgorde

In Mac OS X v10.6.2 en hoger is de zoekvolgorde van DNS-servers, die worden gespecificeerd in het voorkeurenpaneel Netwerk, dynamisch zodat servers die niet reageren naar het einde van de zoekvolgorde worden verplaatst. Dit levert betere prestaties en hogere betrouwbaarheid dan oudere Mac OS X-versies, maar in sommige configuraties kan het leiden tot onverwachte resultaten in Mac OS X v10.6 tot 10.6.2.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als u meer dan één DNS-server hebt gespecificeerd in het paneel Netwerk van Systeemvoorkeuren en u ondervindt periodieke problemen met het oplossen van domeinnamen, werkt u bij naar Mac OS X v10.6.3 of hoger.

In Mac OS X v10.6 wordt standaard bij het zoeken naar DNS servers de server tijdelijk uitgeschakeld in de zoekvolgorde als de server geen resultaat geeft of SERV_FAIL antwoordt bij een verzoek, en andere servers zijn beschikbaar voor het verzoek.

Als er meer dan een server is voor het verzoek en ze antwoordden allemaal SERV_FAIL, wordt het verzoek geplaatst bij de servers in de volgorde van uitschakeling (dit wil zeggen dat de server die het langst was uitgeschakeld, het eerst wordt gebruikt).