Over de Mac OS X v10.6.3-update

Ontdek hier wat de Mac OS X v10.6.3-update inhoudt en lees deze tips voor het bijwerken van uw systeem naar de nieuwste software.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard boxMac OS X v10.6.3-update

Uw systeem bijwerken

U dient een reservekopie van uw systeem te maken voor de installatie. Hiervoor kunt u Time Machine gebruiken.

Onderbreek het installatieproces niet zodra u dit hebt gestart om uw systeem bij te werken. Als u softwaremodificaties van andere fabrikanten hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten.

Kies Software-update in het menu Apple () om de nieuwste Apple-software via het internet te zoeken, inclusief deze update.

Als uw computer niet up-to-date is, kunnen ook andere beschikbare software-updates voor uw computer mogelijk worden weergegeven die u dient te installeren. Als Software-update de melding "De software is up-to-date" weergeeft, kunt u er zich van verzekeren dat alle beschikbare updates zijn geïnstalleerd.

De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software-update is soms afhankelijk van de computer. Bepaalde updates moeten vóór andere updates worden geïnstalleerd. Voer Software-update dus meer dan één keer uit om ervoor te zorgen dat u alle beschikbare updates hebt.

U kunt het installatieprogramma voor de update handmatig downloaden. Deze optie is handig wanneer u meerdere computers moet bijwerken, maar de update slechts één keer wilt downloaden. Deze versies van standalone installatieprogramma's zijn beschikbaar via Apple Supportdownloads.

Wat biedt deze update u?

Ga voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update naar dit artikel.

Algemene oplossingen en verbeteringen voor het besturingssysteem voor:

• de prestaties van Logic Pro 9 en Main Stage 2 wanneer deze in 64-bits modus worden uitgevoerd.
  • de betrouwbaarheid bij het afdrukken.
  • de betrouwbaarheid bij het in- en uitschakelen van de sluimerstand bij gebruik van Sluimerstand uitschakelen op verzoek van Bonjour.
  • een kleurprobleem in iMovie met HD-inhoud.
  • de gloeiende, vaste of donkere pixels bij het bekijken van video's van de ingebouwde iSight-camera van de iMac (eind 2009).
  • een probleem waarbij de Finder een -36-fout meldt tijdens het kopiëren van mappen naar een schijf geformatteerd in FAT32.
  • de betrouwbaarheid van schermbeveiligingen die foto's gebruiken.
  • compatibiliteitsproblemen met OpenGL-gebaseerde programma's.
  • een probleem waarbij de schaduwen in PDF-voorvertoningen van Aperture-fotoboeken zwart zijn en niet grijs.
  • een probleem waarbij het microfoonniveau in iChat mogelijk niet het volume verhoogt na een verlaging ervan om een feedbackgebeurtenis te voorkomen.
  • de betrouwbaarheid van bepaalde USB-apparatuur van andere leveranciers.
  • het voorkeurenpaneel Accounts kan nu de login beperken tot leden van groepen gehost door een adreslijstvoorziening die niet tot Apple behoort, zoals Active Directory.
  • de volgorde van DNS-servers zoals vermeld in Netwerkvoorkeuren en DNS-betrouwbaarheid. Voor meer informatie over hoe Mac OS X v10.6 omgaat met niet-reagerende DNS-servers raadpleegt u dit artikel.
  • de betrouwbaarheid en compatibiliteit van QuickTime X.
  • Gegevensverzameling: Mac OS X v10.6.3 kan diagnostische en gebruiksinformatie van uw Mac verzamelen en automatisch verzenden naar Apple voor analyse. De informatie wordt alleen verzameld met uw uitdrukkelijke goedkeuring en wordt anoniem verzonden naar Apple. Voor meer informatie raadpleegt u dit artikel.

Verbeteringen voor AirPort en draadloze netwerken voor:

• de algemene betrouwbaarheid bij draadloze verbindingen.
  • de verbeteringen aan 802.1x-betrouwbaarheid, inclusief gesloten netwerkverbindingen, en WPA2.
  • de betrouwbaarheid bij het in- en uitschakelen van de sluimerstand voor de huidige iMac-modellen wanneer verbonden met 2,4 Ghz-netwerken.

Verbeteringen voor datum en tijd voor:

• de regels voor zomertijd voor de recente wijzigingen in gebieden zoals Argentinië, Fiji, Pakistan en Antarctica.

Verbeteringen voor adreslijstvoorzieningen voor:

• een probleem waardoor het systeem onstabiel wordt of niet langer reageert wanneer gebonden aan een LDAP-server via SSL.
  • een probleem waarbij het 802.1x Inlogvensterprofiel wordt getoond maar het draadloze netwerk is niet beschikbaar; mapauthenticatie via Ethernet vindt nu plaats.

Verbeteringen voor bestandsvoorzieningen voor:

• een probleem dat het opslaan van bestanden van Microsoft Office 2008 op een SMB-servervolume kan voorkomen.
  • problemen bij het kopiëren, hernoemen of verwijderen van bestanden op een SMB-servervolume.
  • de authenticatie van klare tekst op een SMB-bestandsserver.

Verbeteringen voor iCal voor:

• het wijzigen van de uitnodigingenlijst voor een item van een herhaalde activiteit.  Dergelijke activiteiten maken het "boeken" van de locatie van de vergadering niet langer ongedaan.
  • een probleem waarbij nieuwe uitnodigingen op een Microsoft Exchange-server mogelijk niet verschijnen in het paneel Melding.
  • de juiste weergave van herhaalde Microsoft Exchange-activiteiten die een ingestelde einddatum hebben. Voor informatie raadpleegt u dit artikel.

Oplossingen en verbeteringen voor Mail voor:

• een probleem dat ervoor zorgt dat de achtergrondkleuren van een bericht fout worden weergegeven in Mail.
  • het handtekenen en coderen van berichten, zoals bij het gebruik van een Entrust PKI (Public Key Infrastructure).
  • de synchronisatie van de postbus "Verzonden" op een Microsoft Exchange-server.
  • een probleem waarbij Mail postbussen op een Microsoft Exchange-server verwijdert die wordt gehost achter een "internet load balancer".

Oplossingen en verbeteringen voor mobiele accounts voor:

• de synchronisatie van de thuismap wanneer de thuismap wordt bewaard op een SMB-bestandsserver.
  • de correcte waarschuwing van mobiele gebruikers in een Active Directory-domein over het opkomende verval van het wachtwoord.
  • het maken van een mobiele account die smart card-authenticatie gebruikt, zonder het gebruik van een hulpprogramma met een commandoregel.
  • de betrouwbaarheid van de synchronisatie op de achtergrond.

Oplossingen en verbeteringen voor MobileMe voor:

• een probleem waarbij films die kunnen worden bekeken in Safari wanneer www.me.com/gallery wordt bezocht.
  • de betrouwbaarheid van iDisk-synchronisatie.
  • de betrouwbaarheid van de synchronisatie van agenda's.

Oplossingen en verbeteringen voor Ouderlijk toezicht voor:

• het herstellen van de functionaliteit van Safari-bladwijzers voor gebruikers van Ouderlijk toezicht.
  • de betere verwerking van het beheer van Safari-bladwijzers bij het gebruik van Ouderlijk toezicht.
  • betrouwbaardere beperking van de opstart van programma's bij het gebruik van Ouderlijk toezicht.

Verbeteringen voor Rosetta voor:

• een probleem waardoor bestanden met de tekens # of & in hun namen niet openden in Rosetta-programma's.

Oplossingen en verbeteringen voor systeemschijfkopieën voor:

• het asr-commando, dat nu de optie "--allow fragmented catalog" accepteert, voor het herstel van schijfkopieën die een gefragmenteerd catalogusbestand hebben. Voor meer informatie typt u "man asr" in Terminal.
  • het commando van het installatieprogramma, dat nu kan worden gebruikt om een Mac OS X v10.5-systeem met een geïnstalleerde QuickTime Pro-sleutel bij te werken naar Mac OS X v10.6.

Oplossingen en verbeteringen voor Time Machine voor:

• de betrouwbaarheid van Time Machine naar Time Capsule-reservekopieën voor meerdere computers.
  • een probleem met Time Machine waarbij systeemreservekopieën konden worden hersteld op niet-ondersteunde Mac-configuraties.
  • een probleem waarbij een reservekopie van Time Machine mogelijk niet werkt met een AirPort-verbinding.

Oplossingen en verbeteringen voor Xsan voor:

• de betrouwbaarheid van vezelkanaalverbindingen met een Xserve RAID.
  • een probleem waarbij de grootte van bepaalde vezelkanaal-LUN's fout werd weergegeven.

De Mac OS X v10.6.3-combo-update beschikt ook over verbeteringen voorzien in de Mac OS X v10.6.1-update en de Mac OS X v10.6.2-update.

Om alle hierboven vermelde verbeteringen te ontvangen, hebben sommige systemen de Mac OS X v10.6.3 Supplemental Update nodig die beschikbaar is via Software-update.

Tip: als u de Mac OS X v10.6.3 Supplemental Update niet ziet in Software-update, hoeft u deze niet te installeren.

Opmerking: de Supplemental Update is voor elk systeem dat werd bijgewerkt vanaf Mac OS X v10.6 via Mac OS X Update Combined v10.6.3, build 10D573. Het is niet nodig bij systemen die werden bijgewerkt vanaf Mac OS X v10.6.1 of 10.6.2, noch bij systemen die werden bijgewerkt vanaf Mac OS X v10.6 via de Mac OS X Update Combined v10.6.3, v1.1.