Een iMac als beeldscherm gebruiken met de modus Doelbeeldscherm

De modus Doelbeeldscherm is een functie die beschikbaar is op bepaalde oudere Mac-modellen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

De volgende oudere iMac-modellen kunnen als extern beeldscherm worden gebruikt wanneer ze op een ander ouder Mac-model worden aangesloten.

iMac-modellen die in 2011, 2012, 2013 en medio 2014 zijn geïntroduceerd

Als je een van deze iMac-modellen als extern beeldscherm wilt gebruiken:

• Op de iMac die als beeldscherm wordt gebruikt, moet macOS High Sierra of ouder zijn geïnstalleerd.

• De andere Mac (waarop de iMac wordt aangesloten) moet in 2019 of eerder zijn geïntroduceerd en er moet macOS Catalina of ouder op zijn geïnstalleerd.

• De kabel waarmee beide Mac-computers worden verbonden, moet een ThunderboltThunderbolt- of Thunderbolt 2Thunderbolt 2-kabel zijn.

24-inch en 27-inch iMac-modellen die in 2009 en 2010 zijn geïntroduceerd

Als je een van deze iMac-modellen als extern beeldscherm wilt gebruiken:

• Op de iMac die als beeldscherm wordt gebruikt, moet macOS High Sierra of ouder zijn geïnstalleerd.

• De andere Mac (waarop de iMac wordt aangesloten) moet in 2019 of eerder zijn geïntroduceerd en er moet macOS Catalina of ouder op zijn geïnstalleerd.

• De kabel waarmee beide Mac-computers worden verbonden, moet een Mini DisplayPortDisplayPort-kabel zijn.

De modus Doelbeeldscherm gebruiken

1. Zorg ervoor dat je iMac is opgestart en controleer of deze voldoet aan de bovenstaande systeemvereisten.

2. Zorg ervoor dat de andere Mac is opgestart en is ingelogd bij een macOS-gebruikersaccount.

3. Je kunt meerdere iMacs als beeldscherm gebruiken. Hiervoor moet elke iMac rechtstreeks via een Thunderbolt-kabel zijn aangesloten op een Thunderbolt-poort op de andere Mac (niet op de andere iMac).

You can use more than one iMac as a display, if each iMac is using a Thunderbolt cable to connect directly to a Thunderbolt port on the other Mac (not the other iMac).

4. Druk op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac. Je ziet dan het bureaublad van de andere Mac.

5. Druk opnieuw op Command-F2 om de modus Doelbeeldscherm te stoppen. Je kunt ook de kabel loskoppelen of een van de Macs herstarten.

Apps die open waren op de iMac bij het activeren van de modus Doelbeeldscherm, blijven geopend in de modus Doelbeeldscherm. Als je bijvoorbeeld muziek begint af te spelen op de iMac en vervolgens de modus Doelbeeldscherm activeert, wordt de muziek niet onderbroken op de iMac.

De andere Mac kan geen gebruikmaken van de ingebouwde camera of poorten van de iMac-computer. Als je externe apparaten met de andere Mac wilt gebruiken, sluit je deze rechtstreeks aan op de andere Mac, niet op de iMac.

De helderheid en het geluid regelen

Als je de ingebouwde luidsprekers van de iMac wilt gebruiken om audio van de andere Mac af te spelen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik achtereenvolgens op 'Geluid' en op 'Uitvoer'.

2. Selecteer de iMac als apparaat voor geluidsuitvoer.

Je kunt vervolgens de toetsen voor geluid en media op het toetsenbord van de andere Mac gebruiken om het volume en het afspelen van media te regelen.

Om de helderheid van het iMac-beeldscherm te regelen terwijl de modus Doelbeeldscherm actief is, gebruik je beeldschermvoorkeuren op de andere Mac of de toetsen voor helderheidtoetsen voor helderheid op het toetsenbord van de andere Mac.

Als de modus Doelbeeldscherm niet werkt

Als je iMac het bureaublad van de andere Mac niet weergeeft, probeer je eerst deze stappen:

1. Herstart de iMac.

2. Herstart de andere Mac.

3. Koppel de Thunderbolt- of Mini DisplayPort-kabel los van de andere Mac en sluit deze vervolgens opnieuw aan.

4. Druk op Command-F2 op de iMac.

Als dat niet werkt, kun je de volgende oplossingen proberen:

• Als je momenteel bent ingelogd bij de iMac die je als beeldscherm wilt gebruiken, kies je het Apple-menu  > 'Log uit' om terug te keren naar het inlogvenster. Druk vervolgens opnieuw op Command-F2.

• Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Toetsenbord'. Als 'Gebruik de toetsen 'F1', 'F2', enzovoort, als standaardfunctietoetsen' is geselecteerd, gebruik je voor de modus Doelbeeldscherm de toetsen Command-Fn-F2 in plaats van Command-F2. Het kan ook helpen als je het toetsenbord gebruikt dat bij je iMac is meegeleverd. Sommige toetsenborden van andere leveranciers en oudere Apple toetsenborden bieden geen ondersteuning voor de modus Doelbeeldscherm.

• Controleer of de iMac macOS High Sierra 10.13.6 of ouder gebruikt. Je kunt de modus Doelbeeldscherm niet gebruiken met nieuwere versies van macOS of met Boot Camp en Windows.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.