iPod nano (5e generatie): VoiceOver inschakelen en bijwerken

Door VoiceOver in iTunes in te schakelen voor de iPod nano (5e generatie) kunt u de gesproken namen van nummers, artiesten en afspeellijsten horen wanneer u inhoud op de iPod nano beluistert. Als u de Apple koptelefoon met afstandsbediening en microfoon of in-ear-koptelefoon met afstandsbediening en microfoon hebt, kunt u VoiceOver ook gebruiken om te navigeren doorheen de afspeellijsten.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

U kunt VoiceOver inschakelen wanneer u uw iPod voor het eerst met iTunes configureert, of later in het tabblad Samenvatting voor de iPod-instellingen in iTunes.

[Schermafbeelding Uw iPod configureren]

[Schermafbeelding VoiceOver inschakelen]

Wanneer u de optie selecteert om VoiceOver in de iPod-configuratie-assistent of op het tabblad Samenvatting in te schakelen, wordt u door het installatieproces voor de VoiceOver Kit geleid. Bekijk onderstaande stappen voor meer informatie over dit proces.

Als VoiceOver al is ingeschakeld, gebruikt u Apple Software-update om te controleren op updates en deze te installeren. Als u een Windows-gebruiker bent, vindt u hier meer informatie over Apple Software Update.

[Schermafbeelding Apple Software Update]

1. Selecteer de VoiceOver-optie, klik vervolgens in de iPod-configuratie-assistent op Gereed of op het tabblad Samenvatting op Pas toe.
  2. Apple Software-update vraagt u om informatie over VoiceOver weer te geven. Klik op Volgende.
  3. Vervolgens wordt de softwarelicentieovereenkomst weergegeven. Klik op Akkoord.

[Schermafbeelding licentieovereenkomst]

4. U wordt gevraagd om de installatie van de VoiceOver Kit te machtigen:
    • In Mac OS X wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder (of alleen een wachtwoord als u al als een beheerder bent ingelogd) op te geven.
    • In Windows Vista en Windows 7 wordt u gevraagd om de installatie van "iPod Speech Support" te machtigen door Annuleren of Toestaan te kiezen (als u een account met beheerdersbevoegdheden gebruikt) of door het wachtwoord in te voeren voor een geselecteerde beheerdersaccount (als u een beperkte gebruikersaccount gebruikt).
    • In Windows XP wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een account met beheerdersbevoegdheden in te voeren als u een beperkte gebruikersaccount gebruikt. Als u al bent ingelogd bij een beheerdersaccount, verschijnt geen extra melding.
  5. Wanneer de VoiceOver Kit is geïnstalleerd, worden in iTunes VoiceOver-berichten gegenereerd die naar de iPod nano worden gesynchroniseerd.

VoiceOver is beschikbaar in de volgende talen:

Chinees (Kantonees en Mandarijn), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Turks, Zweeds.

Een standaardtaal voor VoiceOver-inhoud selecteren

• Als u uw iPod nano voor het eerst instelt of hebt hersteld, kunt u de taal instellen met iTunes door deze instructies te volgen.
  • Als uw iPod nano reeds ingesteld is, kunt u de taal rechtstreeks op uw iPod instellen door deze instructies te volgen.

Lees het ondersteuningsartikel HT3494 als u een VoiceOver-taal voor individuele nummers, audioboeken of podcasts wilt selecteren.