iPod shuffle (3e generatie): VoiceOver inschakelen en bijwerken

Door VoiceOver in iTunes in te schakelen voor de iPod shuffle (3e generatie) kunt u de gesproken namen van nummers, artiesten en afspeellijsten horen wanneer u inhoud op de iPod shuffle beluistert.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

U kunt VoiceOver inschakelen wanneer u uw iPod voor het eerst met iTunes configureert, of u kunt dit ook later doen in het tabblad Samenvatting voor de iPod-instellingen in iTunes.

iPod-configuratie-assistent
Configuratie-assistent
Tabblad Samenvatting in iTunes
Tabblad Samenvatting

Wanneer u de optie selecteert om VoiceOver in de iPod-configuratie-assistent of op het tabblad Samenvatting in te schakelen, wordt u door het installatieproces voor de VoiceOver Kit geleid. Bekijk onderstaande stappen voor meer informatie over dit proces.

Als VoiceOver al is ingeschakeld, gebruikt u Apple Software-update om te controleren op updates en deze te installeren. Als u een Windows-gebruiker bent, vindt u hier informatie over Apple Software-update.

Software-update

1. Selecteer de VoiceOver-optie, klik vervolgens in de iPod-configuratie-assistent op Gereed of op het tabblad Samenvatting op Pas toe.
  2. U wordt gevraagd om informatie over VoiceOver weer te geven. Klik op Volgende.
  3. Vervolgens ziet u de softwarelicentieovereenkomst. Klik op Akkoord.
    Licentie voor Software-update
  4. U wordt gevraagd om de installatie van de VoiceOver Kit te machtigen:
    • In Mac OS X wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder (of alleen een wachtwoord als u al als een beheerder bent ingelogd) op te geven.
    • In Windows Vista en Windows 7 wordt u gevraagd om de installatie van "iPod Speech Support" te machtigen door Annuleren of Toestaan te kiezen (als u een account met beheerdersbevoegdheden gebruikt) of door het wachtwoord in te voeren voor een geselecteerde beheerdersaccount (als u een beperkte gebruikersaccount gebruikt).
    • In Windows XP wordt u gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een account met beheerdersbevoegdheden in te voeren als u een beperkte gebruikersaccount gebruikt. Als u al bent ingelogd bij een beheerdersaccount, verschijnt geen extra melding.
  5. Wanneer de VoiceOver Kit is geïnstalleerd, worden in iTunes VoiceOver-berichten gegenereerd die naar de iPod shuffle worden gesynchroniseerd.
    VoiceOver-berichten genereren

VoiceOver is beschikbaar in de volgende talen:

Chinees (Kantonees en Mandarijn), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Een standaardtaal voor VoiceOver-inhoud selecteren

1. Open iTunes en sluit de iPod shuffle (3e generatie) aan.
  2. Selecteer de iPod shuffle in het onderdeel Apparaten en selecteer vervolgens het tabblad Samenvatting.
  3. Kies onder Stemfeedback de gewenste taal uit het venstermenu Taal.

Ontdek hier hoe u een Voiceover-taal selecteert voor individuele nummers, audioboeken of podcasts.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.