De beveiligingsinhoud van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Raadpleeg de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over de Apple-productbeveiliging.

Zie Hoe gebruikt u de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's gebruikt om verwijzingen te bieden voor kwetsbare punten voor nadere informatie.

Zie Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent

• QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent voor Windows

CVE-ID: CVE-2009-0008

Beschikbaar voor: Windows Vista, XP SP2 en SP3

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot het onverwacht afsluiten van een programma of uitvoering van willekeurige code.

Beschrijving: er bestaat een invoervalidatieprobleem in de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent voor Windows. Toegang tot een kwaadwillig vervaardigd filmbestand kan leiden tot de onverwachte beëindiging van het programma of uitvoering van schadelijke code. Met deze update wordt het probleem verholpen door extra validatie van MPEG-2-bestanden uit te voeren. Dit probleem is niet van invloed op systemen met Mac OS X. Met dank aan Richard Lemon van Code Lemon voor het melden van dit probleem.

De QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent wordt niet standaard geïnstalleerd en is afzonderlijk beschikbaar in QuickTime. U vindt meer details via http://www.apple.com/nl/quicktime/mpeg2/. Als u een eerdere versie van de QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent hebt aangeschaft en gedownload vanaf de Apple Store, kunt u de bijgewerkte versie gratis downloaden.

Hier vindt u de stappen om te bepalen of op uw systeem de bijgewerkte versie is geïnstalleerd. Het versienummer van de bijgewerkte QuickTime MPEG-2-afspeelcomponent voor Windows is 7.60.92.0.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.