De Mac OS X 10.5.7-update

De Mac OS X 10.5.7-update wordt aanbevolen voor Mac OS X 10.5 Leopard en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van uw Mac. Ga voor uitgebreide informatie over beveiligingsupdates naar deze website

Belangrijk: Lees het volgende voor de installatie.

• Maak een reservekopie van uw computer voordat u updates installeert.
  • Sluit geopende toepassingen af voordat u met de installatie begint.
  • Onderbreek het installatieproces niet.
  • Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten. (Dit geldt niet voor voor de installatie van gewone software.)
  • Als zich tijdens de installatie problemen voordoen (bijvoorbeeld ald Software Update onverwacht wordt afgesloten), die dan dit artikel.

De update installeren

U kunt de update naar Mac OS X 10.5.7 uitvoeren met Software-update of met het standalone installatieprogramma. U hoeft maar één van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Software bijwerken

Kies Software-update uit het Apple menu om automatisch via het internet te controleren op de meest recente Apple software, waaronder deze update. (U hebt dit artikel mogelijk gevonden via Software-update om meer informatie over de update te vinden.) Als uw computer niet actueel is, verschijnen er mogelijk ook andere software-updates voor uw computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software Update is soms afhankelijk van de computer. Ook moeten sommige updates vóór andere worden geïnstalleerd, waardoor het nodig is Software bijwerken meer dan één keer uit te voeren om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

Standalone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie wanneer u meerder computers wilt bijwerken, maar de update maar één keer wilt downloaden. Deze versies van de standalone installers zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

De Mac OS X 10.5.7-update wordt aanbevolen voor alle versies van Mac OS X 10.5 t/m 10.5.6.

• Met de delta-update kunt u Mac OS X 10.5.6 bijwerken naar 10.5.7.
  • Met de combo-update kunt u Mac OS X 10.5, 10.5.1, 10.5.2, 10.5.3, 10.5.4, 10.5.5 of 10.5.6 bijwerken naar 10.5.7

Wat biedt deze update u?

Algemeen

• Bevat de recentste beveiligingsoplossingen.
  • Bevat aanvullende ondersteuning voor RAW-images voor verschillende camera's van andere leveranciers.
  • Verbetert de videoweergave en de cursorbewegingen voor recente Macs dankzij de grafische ondersteuning van NVIDIA.
  • Verhelpt een probleem met de Dvorak-toetsenbordindeling in Mac OS X 10.5.6.
  • Verbetert de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de Dashboard-widgets Eenheden, Aandelen, Weer en Films.
  • Verhelpt een situatie die problemen kan veroorzaken tijdens het inloggen bij Gmail.
  • Maakt het synchroniseren van contacten met Yahoo! betrouwbaarder.
  • Uitbreidingssleufprogramma voor Mac Pro meldt nu de juiste PCIe-sleufconfiguratie.
  • Verbetert de netwerkprestaties tijdens het verbinden met bepaalde Ethernet-schakelaars waarbij Flow-control is ingeschakeld.
  • Verbetert de stabiliteit van thuismappen in een netwerk die door Mac OS X Server v10.4 worden gehost.
  • Verbetert de zoekresultaten van de Finder voor netwerkvolumes, zoals Mac OS X Server v10.4, Time Capsule en AFP-servers van andere leveranciers, die het zoekprogramma Spotlight mogelijk niet ondersteunen.
  • Bevat verschillende verbeteringen van Directory Service en Client Management.
  • Verbetert de verbinding met een draadloos toetsenbord en draadloze muis.

iCal

• Verbetert de algehele betrouwbaarheid van CalDav.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van het automatisch synchroniseren met MobileMe.

E-mail

• Pakt problemen met betrouwbaarheid van en synchronisatie met Notes aan.
  • Voorkomt een probleem waarbij het BCC-adresveld niet juist wordt ingevuld als een bericht vanuit Verzonden items wordt doorgestuurd.

Ouderlijk toezicht

• Verbetert de consistentie van ouderlijk toezicht en programmabeperkingen.
  • Lost een probleem op waarbij de tijdslimieten niet juist werken met games op volledige schermgrootte en snelle gebruikersoverschakeling.

Afdrukken

• Pakt een probleem aan waarbij bepaalde printers van andere leveranciers vanuit de verkeerde papierlade afdrukken.
  • Gebruikersaccounts die geen beheerder zijn kunnen nu printers toevoegen en verwijderen door ouderlijk toezicht in te schakelen en "Mag printers beheren" te selecteren.
  • Bevat andere verbeteringen van de afdrukbetrouwbaarheid en -stabiliteit.