iPhoto voor Mac: problemen met het bestellen van afdrukken en projecten bij Apple oplossen

Gebruik deze stappen om problemen met Print Services op te lossen.

Alles weergeven | Alles verbergen

Vóór het uploaden: eenvoudige problemen oplossen

Kunt u www.apple.com/nl openen?

Nee, ik kan geen verbinding maken met www.apple.com/nl.

Neem contact op met de internetaanbieder om problemen met de internetverbinding op te lossen.

Ja, ik kan verbinding maken.

Gebruikt u iPhoto 7.1.5 of lager?

Ja, ik gebruik iPhoto 7.1.5 of lager.

Apple biedt geen ondersteuning meer voor het bestellen van drukwerkproducten in 7.1.5 of lager. Ga naar de Mac App Store om de upgrade naar iPhoto '09 of hoger uit te voeren.

Nee, ik gebruik iPhoto 7.1.5 of lager niet.

Hebt u een Apple ID?

Nee, ik heb geen Apple ID.

U hebt een Apple ID nodig om via iPhoto drukwerkproducten aan te schaffen. U kunt een Apple ID aanmaken in iPhoto of op https://appleid.apple.com/nl/.

Ja, ik heb een Apple ID.

Is Snelkassa ingeschakeld?

Nee, Snelkassa is niet ingeschakeld.

Snelkassa moet zijn ingeschakeld om afdrukproducten via iPhoto aan te schaffen.

1. Ga naar de Apple Online Store.
  2. Klik op het menu 'Account' en kies 'Bekijk account'.
  3. Klik bij Accountinstellingen op 'Bijwerken Snelkassa instellingen'.
  4. Meld u indien nodig aan.
  5. Schakel 'Snelkassa' in.

Ja, Snelkassa is ingeschakeld.

Ga verder met de stappen in het volgende onderdeel.

Vòòr het uploaden: problemen met de app iPhoto of de account oplossen

Bestelt u een boek?

Ja, ik bestel een boek.

Krijgt u de waarschuwing 'Uw fotoboek bevat een of meer pagina's met een of meer kaders zonder foto's. U moet de lay-out van die pagina's wijzigen of foto's aan de kaders toevoegen voordat u dit fotoboek kunt bestellen'?

Ja, ik zie die waarschuwing.

Als u ervoor hebt gekozen om een foto als achtergrond in te stellen maar geen foto hebt toegevoegd aan de achtergrond, krijgt u een waarschuwing waarin wordt gemeld dat u een kader zonder foto hebt. U kunt ofwel een foto toevoegen aan de achtergrond van die pagina of de paginalay-out wijzigen in een standaardachtergrond in het wit of een kleur.

Nee, ik zie die waarschuwing niet.

Ga naar 'Nee, ik bestel een ander product' hieronder.

Nee, ik bestel een ander product

Ziet u het waarschuwingsbericht 'Uw accountinformatie is gewijzigd. Reviseer uw factuurgegevens en keur deze goed'?

Ja, ik zie die waarschuwing.

Ga naar de pagina met factuurgegevens in het paneel Account en voer uw beveiligingscode en factuuradres opnieuw in zoals deze op een afschrift van uw creditcard verschijnen. Klik op 'Bewaar'. Is hierdoor het probleem opgelost?

Opmerking: alleen voor klanten in VS: wanneer u het factuuradres opnieuw invoert, moet u wellicht een postcode van 5 cijfers gebruiken in plaats van de structuur Postcode+4.

Ja, dit lost mijn probleem op.

Dit probleem treedt soms op wanneer u een bestelling plaatst in iPhoto en vervolgens in de iTunes of Apple Store het factuuradres of de creditcardgegevens wijzigt.

Nee, het probleem is niet opgelost door de factuurgegevens te wijzigen.

iPhoto '09: werk de sleutelhanger bij.

iPhoto '11 en hoger: verwijder de cookies in Safari.  Opmerking: dit kan ook van invloed zijn op de cookies van andere programma's.

Nee, ik zie die waarschuwing niet.

Ziet u de fout 'Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Probeer het later opnieuw"?

Ja, ik zie dat bericht.

Probeer de creditcardgegevens en het factuuradres opnieuw in te voeren in de Apple Online Store zoals deze op een afschrift van uw creditcard verschijnen.

1. Ga naar de Apple Online Store.
  2. Klik in het menu Account op de optie 'Bekijk account'.
  3. Klik bij Accountinstellingen op 'Standaard leverings-of factuurgegevens veranderen'.
  4. Log in met uw Apple ID en wachtwoord indien u hierom wordt gevraagd.
  5. Klik naast Betaalgegevens op 'Wijzig'.
  6. Voer alle gegevens opnieuw in zoals deze op een afschrift van uw creditcard verschijnen en klik op 'Bewaar'.

Nee, ik zie dat bericht niet.

Tijdens het uploaden: problemen met de overdracht oplossen

Heeft iPhoto de bestanden kunnen uploaden naar de Apple-servers en hebt u een bestelnummer gekregen?

Nee, ik heb geen bestelnummer gekregen.

1. Zorg ervoor dat u iPhoto '09 of hoger gebruikt. In oudere versies van iPhoto kunnen geen drukwerkproducten meer worden besteld.
  2. Als een firewall of netwerkbeveiligingssoftware is ingeschakeld, zorgt u ervoor dat iPhoto toegang heeft tot poorten 80 en 443 of probeert u deze software tijdelijk uit te schakelen.
  3. Bepaalde antivirusprogramma's en programma's voor het opschonen van Macs van andere fabrikanten, zoals MacKeeper, kunnen het bestellen via iPhoto beletten. Zorg ervoor dat deze programma's zijn uitgeschakeld.
  4. Zorg ervoor dat de computer voldoende bandbreedte heeft om de bestelling te plaatsen. iPhoto vereist ongeveer 1,5 Mb/s opdat de bestelling niet wordt onderbroken. Er zijn talrijke gratis websites beschikbaar om de bandbreedte te testen.
  5. Alleen voor iPhoto '09: als deze stappen het probleem niet verhelpen, moet u het sleutelhangeronderdeel NetServices wellicht opnieuw instellen. Instructies vindt u op het einde van iPhoto: moeilijkheden bij plaatsen van bestelling voor boek, kaart of kalender.

Stappen voor het oplossen van problemen met een Apple ID

1. Ga naar https://appleid.apple.com/nl/ en kies uw land en uw voorkeurstaal. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  2. Klik links op 'Adressen'. Als u onder Hoofdadres geen adres ziet, stelt u het adres dat u ziet in als standaardadres en verwijdert u de lege adressen.
  3. Klik links op 'Telefoonnummers'. Verwijder alle telefoonnummers en bewaar de wijzigingen. Wanneer u een bestelling plaatst in iPhoto, wordt uw telefoonnummer gekopieerd van iPhoto naar Mijn Apple ID.
  4. Klik op 'Voorkeuren voor taal en het ontvangen van informatie' en breng de nodige wijzigingen aan. Bewaar de wijzigingen.
  5. Open iPhoto.
  6. Selecteer een foto en kies in het menu Deel de optie 'Bestel afdruk'.
  7. Klik op 'Accountinfo' en log in met uw Apple ID en wachtwoord. Als u niet kunt inloggen, probeert u het wachtwoord te wijzigen volgens de instructies in stap 1 bovenaan. Ga terug naar stap 6 en probeer opnieuw.
  8. Klik op 'Wijzig levering' en kies 'Voeg nieuw adres toe' in het menu.
  9. Voeg het gewenste adres toe en zorg ervoor dat u een nieuw label aanmaakt (bijvoorbeeld Thuis). Selecteer 'Gebruik als standaardadres' en klik op 'OK'.
  10. Verwijder alle andere weergegeven adressen door deze te selecteren en te klikken op 'Verwijder dit adres'. Nu blijft er alleen uw standaard thuisadres over.

Voor meer informatie over Print Services, inclusief de kosten en hoe u een bestelling annuleert, raadpleegt u de pagina Drukwerkproducten van Apple.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.