MacBook Pro (15-inch, eind 2008), (17-inch, begin 2009), (15-inch en 17-inch, medio 2009): grafische prestaties instellen

Lees hoe je de grafische prestaties kunt aanpassen voor de laptops MacBook Pro (15-inch, eind 2008), MacBook Pro (17-inch, begin 2009) en MacBook Pro (15-inch en 17-inch, medio 2009) met NVIDIA 9400- en 9600-videokaarten.

De laptops MacBook Pro (15-inch, eind 2008), MacBook Pro (17-inch, begin 2009) en MacBook Pro (15-inch en 17-inch, medio 2009) bevatten een functie in het paneel 'Energiestand' van 'Systeemvoorkeuren'. In dit paneel kun je de grafische prestaties aanpassen. Je kunt 'Langere gebruiksduur' of 'Hogere prestaties' selecteren, zoals hieronder weergegeven.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  • Selecteer 'Langere gebruiksduur' voor situaties waarin geen apps met zware graphics worden gebruikt of als het gebruik van de MagSafe-lichtnetadapter beperkt is.

• Selecteer 'Hogere prestaties' als je games speelt of andere taken uitvoert waarbij zware graphics verwerkt moeten worden.

Meer informatie

Als je een andere grafische instelling kiest in het paneel 'Energiestand' in 'Systeemvoorkeuren', moet je uitloggen voordat de nieuwe instellingen van kracht worden. Nadat je op 'Log uit' hebt geklikt (weergegeven in het onderstaande bericht), heb je de mogelijkheid om geopende documenten of ander werk op te slaan.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Computers met deze optie zijn standaard ingesteld op 'Langere gebruiksduur'.

Zie MacBook Pro (15-inch, eind 2008) en MacBook Pro (17-inch, begin 2009): kan GeForce 9400M-videokaart niet selecteren in Windows voor meer informatie over het selecteren van grafische prestaties met Microsoft Windows.

Als je op zoek bent naar informatie over Automatische videokeuze voor recentere Apple laptops, raadpleeg je MacBook Pro (15-inch, medio 2010) en nieuwer, MacBook Pro (17-inch, Medio 2010) en nieuwer: grafische prestaties instellen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.