Een schijf van de schijfeenheid van een PowerBook G4 verwijderen

Er zijn drie manieren om een schijf van de schijfeenheid van een PowerBook G4 verwijderen.

F12, of de knop Verwijder Media
U kunt de knop F12, ook wel de Verwijder Mediaknop genoemd (), in de rechter bovenhoek van het toetsenbord om een schijf uit het DVD-ROM-station te verwijderen. Houd deze toets enkele seconden ingedrukt totdat de schijf wordt verwijderd.

Start de computer opnieuw op
U kunt een schijf verwijderen van het schijfstation door de computer opnieuw op te starten en de knop van het stuurvlak ingedrukt te houden bij het opstarten. Houd deze knop ingedrukt totdat de schijf wordt verwijderd.

Noodverwijderknop (alleen op de originele PowerBook G4)
De originele PowerBook G4 heeft een noodverwijderknop. Als andere manieren om een schijf te verwijderen niet werken, probeer dan de noodknop. Dit kan alleen op het eerste model PowerBook G4.

1. Zorg dat de computer aanstaat. U kunt geen gebruik maken van de noodverwijderknop wanneer de computer uit staat.
  2. Steek de punt van een paperclip in het gaatje van de noodverwijderknop (rechts van de ingang van de schijfeenheid).
  3. Druk op de noodverwijderknop.

Soms kan een schijf gebogen zijn waardoor deze niet goed wordt verwijderd. Nadat u de schijf hebt verwijderd, controleert u of de schijf verbogen is, en probeert u een schijf die zeker goed werkt, zoals de Apple Hardware Test-cd of een DVD die zeker goed werkt, in de computer te stoppen en weer te verwijderen.

Als geen van deze methoden werken en u de schijf alsnog niet kunt verwijderen kunt u met Apple bellen of uw computer naar een Apple erkende serviceprovider brengen.