iMac (flat-panel): geheugenspecificaties

In dit artikel wordt het type en de snelheid van het RAM beschreven van de iMac-computer met flat-panelbeeldscherm.

De iMac (flat-panel) is alleen compatibel met PC133 SDRAM. U kunt maximaal 1 GB RAM in de computer installeren. In beide sleuven kunnen RAM-modules van 128, 256 en 512 MB worden geïnstalleerd.

De iMac met flat-panelbeeldscherm is voorzien van twee RAM-sleuven: een vrije, toegankelijke 144-pins SO-DIMM-sleuf en een standaard geïnstalleerde 168-pins DIMM-sleuf.

In het programma 'Apple Systeemprofiel' vindt u meer informatie over de twee verschillende typen sleuven en de geïnstalleerde hoeveelheid RAM.

In de vrije, toegankelijke sleuf kunt u uitsluitend PC133 RAM installeren. U dient geen PC100 RAM te gebruiken in de iMac met flat-panelbeeldscherm. Als u dit wel doet, kunnen de prestaties en de betrouwbaarheid van de computer negatief worden beïnvloed.

U dient bij het installeren van extra geheugen of een AirPort-kaart altijd nauwkeurig de instructies te volgen. Verwijder nooit schroeven die niet in de instructies worden genoemd.

Attentie: U kunt uitsluitend extra geheugen installeren (of het aanwezige geheugen vervangen) in de SO-DIMM-sleuf. Installeer nooit geheugen in de geheugensleuf waarin vooraf reeds geheugen is geïnstalleerd. Om toegang te krijgen tot deze geheugensleuf, dient u te beschikken over speciaal gereedschap en speciale zegels. Als de computer niet correct wordt verzegeld, kan dat schade aan de computer veroorzaken die niet onder de garantie valt.

De installatie van extra geheugen in deze geheugensleuf dient uitsluitend te worden uitgevoerd door een erkende serviceaanbieder of door Apple zelf. In het bij de computer geleverde boekje over service en ondersteuning vindt u informatie over hoe u contact kunt opnemen met een erkende serviceaanbieder of met Apple.

Het installeren van extra geheugen kan schade aan de computer veroorzaken.
Volg altijd zorgvuldig alle instructies wanneer u geheugen installeert in de SO-DIMM-sleuf om schade te voorkomen. Eventuele schade die ontstaat doordat u de installatie zelf uitvoert, valt niet onder de garantie die u op de computer hebt. Raadpleeg een door Apple erkende leverancier of serviceaanbieder voor meer informatie over deze of andere garantiebepalingen. Apple biedt geen telefonische ondersteuning voor geheugenuitbreidingen.