eMac: externe poorten en connectors

In dit artikel vindt u meer informatie over de externe poorten en connectors van de eMac.

Afbeelding 1 Externe poorten en connectors van de eMac

Opmerking: alle poorten en connectors die in dit artikel worden genoemd, bevinden zich op het I/O-paneel aan de rechterzijde van de computer.

Koptelefoon

Koptelefoonaansluiting (koptelefoon niet meegeleverd).

U kunt op de koptelefoonaansluiting een koptelefoon met een lage weerstand aansluiten.
De weerstand van de koptelefoon moet niet lager zijn dan de aanbevolen minimumweerstand van 32 ohm. U kunt een koptelefoon met een lagere weerstand wel gebruiken, maar de geluidskwaliteit zal minder goed zijn.

Geluidsinvoerpoort

Analoge mini-aansluiting voor 16-bits-stereogeluidsinvoer; samplefrequentie van 44,1 kHz.

De externe geluidsinvoerpoort is een mini-aansluiting van 3,5 mm. De geluidsinvoerpoort is geschikt voor stereosignalen op lijnniveau. De poort is tevens geschikt voor een mini-stereoaansluiting-naar-RCA-kabeladapter, zodat u stereoapparatuur kunt aansluiten op de computer.

USB

De eMac heeft vijf USB 1.1-poorten: drie op de computer (verdeeld over twee 12-Mbps controllers) en twee op het toetsenbord. Op het toetsenbord bevindt zich ook een USB-hub.

De USB-poorten hebben een Type A USB-connector met vier pennen.

De USB-poorten ondersteunen gegevensoverdracht met lage snelheid (tot 1,5 Mbits per seconde) en hoge snelheid (tot 12 Mbits per seconde). Voor snelle gegevensoverdracht zijn beschermde kabels vereist.

FireWire

Twee 400-Mbps FireWire-poorten (IEEE 1394) (de werkelijke snelheid kan variëren); in totaal 8 W voor beide poorten.

Als de computer aanstaat, levert de voedingspen een voltage van maximaal 24 V (onbelast) en in totaal tot 8 W voor beide connectors. Als de sluimerstand is ingeschakeld of wanneer de computer uitstaat, levert de voedingspen 0 volt.

De eMac ondersteunt de FireWire-doelschijfmodus.

Modem

Ingebouwde 56K V.90-modem. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

Opmerking: het eMac-model met een cd-romspeler bevat geen modem.

De telefoonconnector voor de modem is een RJ-11-connector en bevindt zich op het I/O-paneel.

De modem heeft de volgende voorzieningen:

• Modemsnelheid tot 56 kbps (biedt ondersteuning voor K56flex- en V.90-modemstandaarden)
    • Group 3-faxmodemsnelheid tot 14,4 kbps
    • Het systeem ziet de modem als seriële poort die reageert op de standaard-AT-opdrachten. De modem heeft een analoge geluidsuitvoer ter controle van de status van de modemverbinding.

10/100 Base-T Ethernet

De eMac heeft een ingebouwde 10/100-Mbps Ethernet-poort. De computer kan via een Ethernet-kabel worden aangesloten op een hub, switch of router, of via een cross-overkabel op een andere Macintosh. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T- of een 100Base-TX-apparaat zijn. De poort detecteert welk type apparaat is aangesloten.

Video-uitvoerpoort

Mini-VGA-video-uitvoerpoort (hiervoor is een VGA-beeldschermadapter vereist). De mini-VGA-video-uitvoerpoort ondersteunt alleen synchrone weergave. Op het externe beeldscherm wordt hetzelfde beeld weergegeven als op het ingebouwde beeldscherm.

Het externe beeldscherm ondersteunt alleen de weergaveresoluties die beschikbaar zijn op het ingebouwde beeldscherm.

Er zijn vijf resoluties beschikbaar:

· 640 x 480 pixels op 138 Hz
    · 800 x 600 pixels op 112 Hz
    · 1024 x 768 pixels op 89 Hz
    · 1152 x 864 pixels op 80 Hz
    · 1280 x 960 pixels op 72 Hz

Aan/uit-knop

Met deze knop zet u de computer aan of uit of start u de computer opnieuw op.