Mac OS X 10.3: opnieuw installeren vanaf een Mac OS X Panther-upgradeschijf

Wanneer u de Mac OS X 10.3.1-update of hoger hebt geïnstalleerd, kunt u de Mac OS X Panther-installatieschijf, onderdeel van het Mac OS X Up-To-Date-programma, niet meer gebruiken om het besturingssysteem volledig opnieuw te installeren.

Als u Mac OS X 10.3 Panther-winkelversie-cd's, een dvd of herstelschijven hebt, kunt u Mac OS X gewoon opnieuw installeren. U hoeft de stappen in dit artikel niet te volgen.

Opmerking: dit artikel is van toepassing op Mac OS X 10.3 t/m 10.3.9.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Mac OS X 10.3 opnieuw installeren vanaf een Panther-upgradeschijf

Het opnieuw installeren van het besturingssysteem is niet altijd de beste manier om een probleem op te lossen. Voordat u Mac OS X 10.3 opnieuw installeert, probeert u eerst de stappen in Mac OS X-probleemoplossing: een probleem isoleren.

Als u het probleem met die stappen niet kunt oplossen, volgt u de volgende stappen om Mac OS X 10.3 opnieuw te installeren:

1. Start de computer vanaf de Mac OS X 10.2-installatie-cd op. Als u de computer wilt opstarten vanaf een cd, plaatst u de cd, start u de computer opnieuw op en houdt u de C-toets tijdens het opstarten ingedrukt.
  2. Gebruik de optie Archiveer en installeer of Wis en installeer.

Waarschuwing: als u Wis en installeer kiest, wordt de inhoud van het gekozen volume volledig gewist voordat Mac OS X 10.2 wordt geïnstalleerd. Maak een reservekopie van uw bestanden voordat u doorgaat. Zie Mac OS X: reservekopieën maken van bestanden en bestanden herstellen voor meer informatie.

Belangrijk: als u de optie Archief en installeer wilt uitvoeren, kiest u er niet voor om de gebruikers- en netwerkinstellingen te behouden voordat u installeert. U kunt na de installatie mogelijk niet meer inloggen als u deze instellingen behoudt.

Zie Mac OS X: een vorige versie opnieuw installeren of Macintosh: uw Apple-software herstellen voor meer informatie.
  3. Wanneer de installatie is voltooid, voltooit u het Mac OS X-registratieproces.
  4. Nadat u Mac OS X hebt geregistreerd, start u de computer op vanaf uw Mac OS X Panther-upgrade-cd.
  5. Voer een upgrade naar Mac OS X 10.3 uit.
  6. Gebruik de voorkeuren voor Software-update om beschikbare updates te installeren.