Mac OS X: Schijfhulpprogramma meldt foutief schijffouten op opstartvolume (schijf)

Start de computer op vanaf uw installatie-cd of -dvd met Mac OS X om Schijfhulpprogramma te gebruiken wanneer u het Mac OS X-opstartvolume wilt controleren of repareren.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Als u dit niet doet, kan Schijfhulpprogramma fouten op de Mac OS X-opstartschijf aangeven maar geen fouten op dezelfde schijf vinden wanneer u de computer opstart vanaf een Mac OS X-schijf.

Start de computer op vanaf de Mac OS X-cd wanneer u Schijfhulpprogramma wilt gebruiken om de Mac OS X-opstartschijf te controleren. (Hiervoor wordt Schijfhulpprogramma het vaakst gebruikt.)

Als de computer wordt opgestart vanaf de harde schijf met Mac OS X (of schijfpartitie) en Schijfhulpprogramma vindt er fouten op, is er niet noodzakelijk iets fout. Alleen wanneer de computer wordt opgestart vanaf de cd, zouden de fouten op de harde schijf met Mac OS X (of schijfpartitie) die door Schijfhulpprogramma worden aangegeven, als nauwkeurig mogen worden beschouwd.

Opmerking:

In Mac OS X 10.4.2 en lager kunt u met Schijfhulpprogramma de opstartschijf niet controleren of repareren. In Mac OS X 10.4.3 of hoger kunt u met Schijfhulpprogramma de opstartschijf controleren. Als u de opstartschijf in elke Mac OS X-versie wilt repareren, start u de computer op vanaf de installatie-dvd of -cd van Mac OS X.

Voor meer informatie over het gebruik van Schijfhulpprogramma en fsck voor bestandssysteembeheer in Mac OS X, raadpleegt u dit artikel.