De Mac OS X 10.3.9-update (combo)

Met deze software werkt u Mac OS X 10.3, 10.3.1, 10.3.2, 10.3.3, 10.3.4, 10.3.5, 10.3.6, 10.3.7 of 10.3.8 bij naar versie 10.3.9. Als u versie 10.3.8 hebt, kunt u uw software bijwerken met de kleinere delta-update.

Belangrijk: lees deze informatie voordat u de update installeert.

• Lees dit artikel als u potentiële problemen wilt vermijden die kunnen leiden tot de onverwachte beëindiging van Java-programma's en Safari.

• Als op de computer een FireWire-schijf van een andere leverancier is aangesloten, koppelt u deze los voordat u de update installeert. Sluit de schijf opnieuw aan en schakel deze weer in nadat de installatie is voltooid en u de computer opnieuw hebt opgestart.

• U kunt onverwachte resultaten krijgen als op uw computer systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten zijn geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt aangepast. (Dit geldt niet voor de installatie van gewone software.)
  • Het installatieproces mag niet worden onderbroken. Als tijdens de installatie een stroomstoring of andere onderbreking optreedt, gebruikt u het standalone installatieprogramma (zie hieronder) vanaf Apple Downloads om de update uit te voeren.

Installatie

U kunt uw computer op twee manieren bijwerken naar Mac OS X 10.3.9: met Software-update of met het standalone installatieprogramma. U hoeft slechts een van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Automatische software-update

Met Software-update, in Systeemvoorkeuren, kan de nieuwste Apple software automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Mogelijk bent u via Software-update bij dit artikel terechtgekomen tijdens uw zoektocht naar meer informatie over de update.

Als u de installatie met Software-update uitvoert, kan de grootte van de update per computer verschillen.

Voor sommige updates zijn andere updates vereist, en dus dient u Software-update mogelijk een aantal keer uit te voeren om alle beschikbare updates op te halen.

Standalone installatieprogramma

Twee versies (combo en delta, hieronder beschreven) van het installatieprogramma zijn beschikbaar vanaf Apple Downloads als standalone updates. Wanneer u een update hebt gedownload, kunt u deze gebruiken zonder dat u met internet hoeft te zijn verbonden.

• Met de combo-update (beschreven in dit artikel) werkt u 10.3, 10.3.1, 10.3.2, 10.3.3, 10.3.4, 10.3.5, 10.3.6, 10.3.7 of 10.3.8 bij naar 10.3.9.
  • Met de delta-update wordt Mac OS X 10.3.8 bijgewerkt naar 10.3.9 (beschreven in een ander artikel).

Het standalone installatieprogramma, in het bijzonder voor de combo-update, is handig als u meerdere computers moet bijwerken, maar de update slechts één keer wilt downloaden.

Verbeteringen

Wat is in deze update opgenomen?

Bekijk de sectie Uitbreidingen van dit artikel voor details.

Deze update bevat ook uitbreidingen die zijn meegeleverd bij:

Mac OS X 10.3.8-update
Mac OS X 10.3.7-update
Mac OS X 10.3.6-update
Mac OS X 10.3.5-update
Mac OS X 10.3.4-update
Mac OS X 10.3.3-update
Mac OS X 10.3.2-update
Mac OS X 10.3.1-update