Informatie over de update van Mac OS X 10.5.5

De update van Mac OS X 10.5.5 wordt aanbevolen voor de versies 10.5, 10.5.1, 10.5.2, 10.5.3 en10.5.4 van Mac OS X Leopard. Deze bevat verbeteringen voor het besturingssysteem die de stabiliteit, compatibiliteit en de veiligheid van uw Mac vergroten.

Ga voor uitgebreide informatie over beveiligingsupdates naar deze website

Belangrijk: doorlezen voordat u gaat installeren

• Het wordt aanbevolen dat u een reservekopie op uw computer maakt voordat u updates gaat installeren.
  • Sluit alle geopende toepassingen af voordat u met de installatie begint.
  • Het installeren mag niet worden onderbroken, zelfs niet wanneer de voortgangsbalk enige minuten ongewijzigd blijft. Als zich tijdens de installatie een stroomstoring voordoet, kunt u de standalone installer (zie hieronder) van Apple Support Downloads gebruiken om de update uit te voeren.
  • Er kunnen zich onverwachte resultaten voordoen wanneer u systeemsoftwarewijzigingen van een derde hebt geïnstalleerd of wanneer u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd of wanneer u de Apple-toepassingen vanaf de standaardlokaties hebt verplaatst. (Dit geldt niet voor de installatie van gewone software.)
  • Wanneer er zich tijdens de installatie problemen voordoen, wanneer Software bijwerken bijvoorbeeld onverwachts ophoudt, kunt u dit artikel raadplegen.

De update installeren

Om bij te werken naar Mac OS X 10.5.5 gebruikt u de Software Update of de standalone installer. U hoeft maar één van deze methoden gebruiken om uw computer bij te werken.

Software bijwerken

Kies Software bijwerken uit het Apple-menu om automatisch te controleren op de nieuwste software van Apple via internet, waaronder deze update. (U hebt dit artikel mogelijk gevonden via Software bijwerken om meer informatie te lezen over de update.) Als uw computer niet actueel is, verschijnen er mogelijk ook andere software-updates voor uw computer die u moet installeren. Opmerking: de grootte van een update kan per computer verschillen wanneer deze is geïnstalleerd met behulp van Software bijwerken. Ook moeten sommige updates vóór andere worden geïnstalleerd, waardoor het nodig is Software bijwerken meer dan één keer uit te voeren om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

Standalone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie wanneer u meerdere computers wilt bijwerken, maar de update maar één keer wilt downloaden. Deze versies van de standalone installers zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

De Mac OS X 10.5.5 wordt aanbevolen voor alle versies van Mac OS X 10.5 tot 10.5.4.

Met de delta-update kunt u bijwerken vanaf Mac OS X 10.5.4 tot 10.5.5.

Met de combo-update kunt uw bijwerken vanaf Mac OS X 10.5, 10.5.1, 10.5.2, 10.5.3 of 10.5.4 tot 10.5.5.

Wat is er bij inbegrepen?

Algemeen

• Bevat recente beveiligingsupdates van Apple.
  • Lost stabiliteitsproblemen op betreffende het afspelen van video's en het delen van Remote disc voor MacBook Air.
  • Lost een probleem op betreffende het dagelijks op dezelfde tijd onverwachts inschakelen van sommige Macs.
  • Lost een stabiliteitsprobleem op in TextEdit dat kan optreden bij het toegang maken tot het kleurenpalet.
  • Verbetert de prestaties van het indexeren van Spotlight.
  • Lost een probleem op wanneer contacten niet op juiste wijze kunnen synchroniseren met PalmOS-apparaten.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van het synchroniseren van iPhone met iCal en Adresboek.
  • Bevat verbeteringen voor Active Directory (ziedit artikel voor meer informatie).
  • Verbetert Speech Dictionary.
  • Lost problemen op van de Kerberos-identiteitscontrole voor Mac OS X 10.5-clients die zijn aangesloten op bepaalde Samba-servers zoals de Mac OS X-serverversie 10.4.
  • Bevat meer uitgebreide afbeeldingen.

Adresboek

• Lost stabiliteitsproblemen op die zich kunnen voordoen bij het maken van een slimme groep.
  • Lost problemen op met het afdrukken van adreskaartjes met informatie van meer dan één pagina.

Schijfhulpprogramma en adreslijstprogramma

• Verbetert betrouwbaarheid wanneer u een mirror RAID-softwarevolume in het Schijfhulpprogramma opnieuw inbouwt.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van de in het Schijfhulpprogramma weergegeven serverstatus.

iCal

• Werkt iCal bij om herhalingen van activiteiten nauwkeuriger te kunnen regelen.
  • Verbetert de prestatie bij het kiezen van deelnemers aan een vergadering.
  • Lost een probleem op waarbij de optie Alles vernieuwen niet beschikbaar is ('uitgegrijsd') in het contextuele menu voor bepaalde agenda's.
  • Lost problemen op met alleen-lezen agenda's.
  • Lost een probleem op dat voorkomt dat een deelnemer naar een activiteit in een andere agenda wordt verplaatst.
  • Lost een probleem op betreffende het synchroniseren van gepubliceerde agenda's.

Mail

• Lost problemen op betreffende de prestatie van het weergeven van IMAP-berichten.
  • Lost een probleem op betreffende SMTP-instellingen voor e-mailaccounts van AIM, Compuserve, Hanmail, Yahoo!, en Time Warner Road Runner.
  • Lost problemen betreffende stabiliteit op die zich kunnen voordoen wanneer een bestand naar het Mail-symbool in de Dock wordt gesleept.
  • Lost een probleem betreffende de weergave Gerangschikt op thread waarin de datum niet wordt weergegeven wanneer de thread uiteenvalt.
  • Lost een probleem op waarin RSS-feeds tijdelijk kunnen uit de zijkolom kunnen verdwijnen.
  • Verbetert de kracht van Mail bij het verzenden van berichten.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van het opslaan van concepten met bijlagen.

MobileMe

• Verbetert de algehele betrouwbaarheid van het synchroniseren.
  • Verbetert de betrouwbaarheid van Terug naar mijn Mac.

Time Machine

• Verbetert de betrouwbaarheid van Time Machine met Time Capsule.
  • Lost prestatieproblemen op die invloed kunnen hebben op reeds gemaakte reservekopieën en reservekopieën die gemaakt worden.
  • Lost een probleem op betreffende een onjuist waarschuwingsbericht dat kan worden weergegeven en waarin wordt vermeld dat een reservekopievolume niet genoeg vrije ruimte heeft.
  • Time Machine kan nu een reservekopie maken van reservekopieën van iPhone die zich op uw Mac bevinden, evenals van andere onderdelen in (~/Library/Application Support).

Belangrijk: informatie over producten die niet zijn vervaardigd door Apple wordt alleen voor informatiedoeleinden verstrekt en vormt geen aanbeveling of goedkeuring van Apple. Neem contact op met de verkoper voor verdere informatie.