Mac OS X v10.5: informatie over het aanpassen van de grootte van schijfpartities

Hier vindt u meer informatie over het aanpassen van de grootte van schijfpartities.

Van welke partities kan de grootte worden aangepast in Mac OS X v10.5 Leopard?

In Mac OS X v10.5 Leopard kan de grootte van elke schijfpartitie behalve de Master Boot Record-partitie worden aangepast. U kunt Schijfhulpprogramma gebruiken om te controleren of een partitie een Master Boot Record-partitie is en om de grootte van partities aan te passen.

Belangrijk: het wijzigen van de grootte van een Master Boot Record wist alle gegevens erop. Zorg er dus voor dat u eerst een back-up maakt van alle belangrijke bestanden op de betreffende partities.

Wat is een Master Boot Record?

Een Master Boot Record, of MBR, is de eerste sector van een gepartitioneerd schijfvolume. Het bevat informatie over hoe uw schijf is gepartitioneerd. Raadpleeg dit artikel voor meer geavanceerde informatie.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.