Over de beveiligingsinhoud van iPhone v2.0 en iPod touch v2.0

Dit document beschrijft de beveiligingsinhoud van iPhone v2.0 en iPod touch v2.0.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iPhone v2.0 en iPod touch v2.0

• CFNetwork

CVE-ID: CVE-2008-0050

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een kwaadwillige proxyserver kan beveiligde websites vervalsen

Beschrijving: een kwaadwillige HTTPS-proxyserver kan arbitraire gegevens retourneren naar CFNetwork met een foutmelding 502 Bad Gateway, waardoor een beveiligde website kan worden vervalst. In deze update wordt het probleem verholpen door de gegevens die door de proxyserver worden aangeleverd, niet te retourneren bij een foutmelding.

• Kernel

CVE-ID: CVE-2008-0177

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een externe aanvaller kan ervoor zorgen dat het apparaat onverwacht opnieuw wordt ingesteld

Beschrijving: bij de verwerking van pakketten met een IPComp-header doet zich een niet-gedetecteerde fouttoestand voor. Wanneer een kwaadwillig vervaardigd pakket naar een systeem wordt verzonden dat is geconfigureerd voor het gebruik van IPSec of IPv6, kan dit tot gevolg hebben dat het apparaat onverwacht opnieuw wordt ingesteld. In deze update wordt het probleem verholpen door de fouttoestand correct te detecteren.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-1588

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: ideografische Unicode-spaties kunnen worden gebruikt om een website te vervalsen

Beschrijving: wanneer in Safari de URL in de adresbalk wordt weergegeven, worden ideografische Unicode-spaties weergegeven. Hierdoor kan de gebruiker op een kwaadwillig vervaardigde website worden omgeleid naar een vervalste site die op het eerste gezicht een legitiem domein lijkt te zijn. In deze update wordt het probleem verholpen door geen ideografische Unicode-spaties in de adresbalk weer te geven.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-1589

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillende website kan leiden tot het openbaar maken van vertrouwelijke informatie

Beschrijving: wanneer Safari een website opent waarop een zelfondertekend of ongeldig certificaat wordt gebruikt, wordt de gebruiker gevraagd of deze het certificaat accepteert of weigert. Als de gebruiker in het bericht op de menuknop drukt, wordt het certificaat bij het volgende bezoek aan de site geaccepteerd zonder eerst een bericht weer te geven. Dit kan leiden tot het openbaar maken van vertrouwelijke informatie. In deze update wordt het probleem verholpen door een verbeterde verwerking van certificaten. Met dank aan Hiromitsu Takagi voor het melden van dit probleem.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2303

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met ondertekening bij het verwerken van JavaScript-arrayindexen in Safari kan leiden tot ongeoorloofde geheugentoegang. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. In deze update wordt het probleem verholpen door aanvullende validatie uit te voeren op JavaScript-arrayindexen. Met dank aan SkyLined van Google voor het melden van dit probleem.

• Safari

CVE-ID: CVE-2006-2783

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot cross-site scripting

Beschrijving: Safari negeert Unicode Byte Order Mark-reeksen bij het parseren van webpagina's. Bepaalde websites en webinhoudsfilters proberen invoer op te schonen door specifieke HTML-tags te blokkeren. Deze filteraanpak kan worden overgeslagen en kan leiden tot cross-site scripting bij het vaststellen van kwaadwillig vervaardigde HTML-tags die Byte Order Mark-reeksen bevatten. In deze update wordt het probleem verholpen door een verbeterde verwerking van Byte Order Mark-reeksen. Met dank aan Chris Weber van Casaba Security, LLC voor het melden van dit probleem.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2307

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met betrekking tot geheugenbeschadiging bij de verwerking van JavaScript-arrays door WebKit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze update verhelpt het probleem door verbeterde bereikcontrole. Met dank aan James Urquhart voor het melden van dit probleem.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-2317

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er treedt een probleem met geheugenbeschadiging op bij de verwerking van opmaaksjabloonelementen in WebCore. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. In deze update wordt het probleem verholpen door verbeterde garbagecollection. Met dank aan een anonieme onderzoeker in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint voor het melden van dit probleem.

• Safari

CVE-ID: CVE-2007-6284

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: het verwerken van een XML-document kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: er treedt een probleem met het gebruikte geheugen op bij de verwerking van XML-documenten die ongeldige UTF-8-reeksen bevatten. Dit kan leiden tot een denial-of-service. In deze update wordt het probleem verholpen door de systeembibliotheek libxml2 bij te werken naar versie 2.6.16.

• Safari

CVE-ID: CVE-2008-1767

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: het verwerken van een XML-document kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er treedt een probleem met geheugenbeschadiging op in de bibliotheek libxslt. Het weergeven van een kwaadwillig vervaardigde HTML-pagina kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Meer informatie over de toegepaste patch vind je op de website van xmlsoft.org http://xmlsoft.org/XSLT/ Met dank aan Anthony de Almeida Lopes van Outpost24 AB en Chris Evans van het Google Security Team voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-1590

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er treedt een probleem met geheugenbeschadiging op bij de verwerking van garbagecollection tijdens runtime in JavaScriptCore. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. In deze update wordt het probleem verholpen door verbeterde garbagecollection. Met dank aan Itzik Kotler en Jonathan Rom van Radware voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-1025

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde URL kan leiden tot cross-site scripting

Beschrijving: er treedt een probleem op bij de verwerking door WebKit van URL's die een dubbele punt bevatten in de hostnaam. Het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde URL kan leiden tot een cross-site scripting-aanval. Deze update verhelpt het probleem door een verbeterde verwerking van URL's. Met dank aan Robert Swiecki van het Google Security Team en David Bloom voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2008-1026

Beschikbaar voor: iPhone v1.0 t/m v1.1.4, iPod touch v1.1 t/m v1.1.4

Impact: het bekijken van een kwaadwillig vervaardigde webpagina kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er bestaat een heap-bufferoverloop in de verwerking van reguliere JavaScript-expressies door WebKit. Het probleem kan via JavaScript worden geactiveerd tijdens de verwerking van reguliere expressies met grote aantallen geneste herhalingen. Dit kan leiden tot een onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze update verhelpt het probleem door aanvullende validatie van reguliere JavaScript-expressies uit te voeren. Met dank aan Charlie Miller van Independent Security Evaluators voor het melden van dit probleem.

Belangrijk: De vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld ter informatie en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple aanvaardt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de selectie, prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt dit alleen aan voor het gemak van onze gebruikers. Apple heeft de informatie op deze sites niet getest en doet geen uitspraken over de juistheid of betrouwbaarheid ervan. Er zijn risico's verbonden aan het gebruik van informatie of producten die op internet worden gevonden en Apple aanvaardt in dit verband geen enkele verantwoordelijkheid. Het is belangrijk om je te realiseren dat een site van derden onafhankelijk is van Apple en dat Apple geen controle heeft over het materiaal op die website. Neem voor meer informatie contact op met de leverancier.