Over de beveiligingsinhoud van iTunes 7.4

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 7.4 beschreven. Deze versie kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren van Software Update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Zie Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 7.4

iTunes

CVE-ID: CVE-2007-3752

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.3.9, Mac OS X v10.4.7 of nieuwer, Windows XP/Vista

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd muziekbestand kan het onverwacht beëindigen van het programma of uitvoering van willekeurige code tot gevolg hebben.

Beschrijving: er treedt een bufferoverloop op in iTunes bij de verwerking van albumhoezen. Door een gebruiker te verleiden een kwaadwillig vervaardigd muziekbestand te openen, kan een aanvaller de overloop activeren, wat kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze update lost het probleem op door een correcte bereikcontrole uit te voeren. Met dank aan David Thiel van iSEC Partners voor het melden van dit probleem.