Informatie over het terughalen van files uit een vorige thuismap na Archiveer en installeer

Leer hoe u de thuismap van een gebruiker kunt herstellen na een Archiveer en installeer-installatie. Wanneer u Archiveer en installeer uitvoert, kunt u de optie Behoud gebruikers en netwerkinstellingen kiezen. Als u dit doet, worden de gebruikers op de computer bewaard en worden de bijbehorende thuismappen juist gekoppeld. Met andere woorden, als u Behoud gebruikers en netwerkinstellingen hebt gekozen, hebt u dit artikel niet nodig.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Mac OS X 10.4.11 of lager: als u Behoud gebruikers en netwerkinstellingen niet hebt geselecteerd voordat u de Archiveer en installeer-installatie uitvoerde, wordt ervan uit gegaan dat u de bestanden van de vorige gebruikers wel wilt behouden maar niet wilt dat zij automatisch worden geassocieerd met een bestaande gebruiker. Wanneer dit gebeurt, worden de bestanden hier opgeslagen:

Vorige systemen/Vorig systeem n/Gebruikers/

Hierboven staat 'n' voor een cijfer, bijvoorbeeld 1. Elke keer dat u Archiveer en installeer uitvoert, wordt een nieuwe map Vorig systeem toegevoegd aan de map Vorige systemen (Vorig systeem 2, enzovoort).

Mac OS X 10.5 of hoger: als u Behoud gebruikers en netwerkinstellingen niet hebt geselecteerd voordat u de Archiveer en installeer-installatie uitvoerde, wordt ervan uit gegaan dat u de bestanden van de vorige gebruikers wel wilt behouden maar niet wilt dat zij automatisch worden geassocieerd met een bestaande gebruiker. De bestanden zijn opgeslagen in een map met het tijdstip:

/Vorige systemen/jaar-maand-dag_uurminuut

Bijvoorbeeld, er wordt een map aangemaakt met de naam '2007-11-08_1100' in Vorige systemen als u de installatie om precies 11 uur uitvoerde op 8 november 2007.

Als u iets uit een eerdere thuismap wilt halen, volgt u deze stappen:

1. Open Schijfhulpprogramma (Mac OS X 10.3, 10.4 of hoger) of Disk Copy (Mac OS X 10.2.8 of lager). Deze bevindt zich in de map Hulpprogramma's die zich in de map Toepassingen bevindt.
  2. Als u gebruik maakt van Mac OS X 10.2.8 of lagerof Mac OS X 10.4 of hoger kiest u uit het menu Archief Nieuw > Afbeelding uit map of volume.
    Als u gebruik maakt van Mac OS X 10.3 tot en met 10.3.9 kiest u uit het menu Afbeeldingen Nieuw > Afbeelding uit map.
  3. Er verschijnt een dialoogblad. Kies de map Vorig systeem. Kies daarin de map Gebruikers en vervolgens de map van het voormalig gebruiker.
  4. Klik op Afbeelding.
  5. Sla het afbeeldingsbestand op op uw bureaublad (druk op command-D) en geef het een naam naar keuze.
  6. Wanneer het proces is voltooid, zal het afbeeldingsbestand verschijnen op uw bureaublad.

Tip: de afbeelding kan ook worden gearchiveerd (opgeslagen) op een cd of dvd met behulp van Disk Copy, Schijfhulpprogramma of Finder, indien gewenst.
  7. Sleep de gewenste bestanden van de geactiveerde afbeelding naar een plaats naar keuze.

Als u Mac OS X 10.5.x gebruikt en u hebt een Archiveer en installeer-installatie uitgevoerd zonder gebruikers te behouden maar u realiseert u later dat u wel gebruikers had willen behouden, kunt u deze stappen gebruiken om de volledige Thuismap van een gebruiker terug te halen:

1. Schakel de rootgebruiker in
  2. Meld u aan als root.
  3. Controleer dat u momenteel geen gebruikersaccount hebt gemaakt met dezelfde korte naam als de thuismap die u wilt terughalen.  Als u reeds een gebruiker hebt aangemaakt met dezelfde naam als de thuismap die u wilt terughalen, dient u eerst de gebruiker te verwijderen met behulp van systeemvoorkeuren.  Opmerking:   als de nieuwe gebruiker al documenten in de Thuismap heeft die u wilt behouden, moet u zorgen dat u de optie 'Bewaar de thuismap in een schijfkopie' of 'Wijzig de thuismap niet' kiest wanneer dit wordt gevraagd.  U moet ten minste een beheerdergebruiker op het systeem hebben. Als u uw enige beheerder verwijdert, moet u eerst een tijdelijke nieuwe beheerder maken die na stap 9 weer kan worden verwijderd.
  4. Open in Finder de vaste schijf en ga naar Vorige systemen/JJJJ-MM-DD_UUMM/Gebruikers (JJJJ-MM-DD_UUMM is de datum en het tijdstip waarop de installatie werd uitgevoerd).
  5. Zoek de Thuismap die u wilt terughalen.
  6. Open nog een Finder-venster, ga weer naar de vaste schijf en zoek de map Gebruikers.
  7. Sleep (verplaats) de map van de gebruiker (korte naam) van Vorige systemen/JJJJ-MM-DD_UUMM/Gebruikers naar /Gebruikers.
  8. Gebruik het Accounts-venster in Systeemvoorkeuren om een nieuwe gebruiker aan te maken met dezelfde korte naam als de thuismap die u net hebt verplaatst bij de vorige stap.
  9. Klik op OK wanneer u wordt verteld 'De map 'Gebruikers' bevat al een map met de naam 'korte naam'.  Wilt u deze map gebruiken als thuismap voor deze gebruikersaccount?'. Hiermee worden alle bestanden in de Thuismap omgezet naar de juiste eigenaar.
  10. Meld u af.
  11. Meld u aan als de gebruiker die u hebt aangemaakt bij de vorige stap.
  12. Schakel de rootgebruiker uit.