Over de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.6 en iPadOS 16.7.6

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 16.7.6 en iPadOS 16.7.6 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsreleases.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

iOS 16.7.6 en iPadOS 16.7.6

Releasedatum: 5 maart 2024

Accessibility

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk systeemmeldingen en de gebruikersinterface vervalsen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door extra controles van de bevoegdheden.

CVE-2024-23262: Guilherme Rambo van Best Buddy Apps (rambo.codes)

Toegevoegd op 7 maart 2024

CoreCrypto

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een aanvaller kan verouderde RSA PKCS#1 v1.5 ciphertext ontsleutelen zonder over de private sleutel te beschikken.

Beschrijving: er is een probleem met een timing side-channel (op tijd gebaseerd nevenkanaal) verholpen met verbeteringen aan constante tijdsberekeningen in cryptografische functies.

CVE-2024-23218: Clemens Lang

Toegevoegd op 7 maart 2024

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2024-23286: Dohyun Lee (@l33d0hyun)

Toegevoegd op 7 maart 2024

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot openbaarmaking van procesgeheugen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2024-23257: Junsung Lee in samenwerking met Trend Micro Zero Day Initiative

Toegevoegd op 7 maart 2024

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een aanvaller met willekeurige lees- en schrijfcapaciteiten in de kernel kan mogelijk geheugenbeschermingen van de kernel omzeilen. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2024-23225

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een racevoorwaarde is verholpen met aanvullende validatie.

CVE-2024-23235

Toegevoegd op 7 maart 2024

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het schrijven van kernelgeheugen

Beschrijving: een kwetsbaarheid voor geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde vergrendeling.

CVE-2024-23265: Xinru Chi van Pangu Lab

Toegevoegd op 7 maart 2024

libxpc

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk buiten zijn sandbox komen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2024-23278: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 7 maart 2024

MediaRemote

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: dit probleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van gevoelige gegevens.

CVE-2023-28826: Meng Zhang (鲸落) van NorthSea

Toegevoegd op 7 maart 2024

Metal

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2024-23264: Meysam Firouzi @R00tkitsmm in samenwerking met Trend Micro Zero Day Initiative

Toegevoegd op 7 maart 2024

Notes

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een privacyprobleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van privégegevens voor logboekvermeldingen.

CVE-2024-23283

Toegevoegd op 7 maart 2024

Safari

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2024-23259: Lyra Rebane (rebane2001)

Toegevoegd op 7 maart 2024

Share Sheet

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een privacyprobleem is verholpen door een verbeterde manier van onleesbaar maken van privégegevens voor logboekvermeldingen.

CVE-2024-23231: Kirin (@Pwnrin) en luckyu (@uuulucky)

Toegevoegd op 7 maart 2024

Shortcuts

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een opdracht kan bij bepaalde acties gebruikmaken van gevoelige gegevens zonder dat de gebruiker om toestemming wordt gevraagd

Beschrijving: het probleem is verholpen door aanvullende machtigingscontroles.

CVE-2024-23204: Jubaer Alnazi (@h33tjubaer)

CVE-2024-23203: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 7 maart 2024

Siri

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een persoon met fysieke toegang tot een apparaat kan mogelijk Siri gebruiken om toegang tot informatie uit de privé-agenda te krijgen

Beschrijving: een probleem met het toegangsscherm is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2024-23289: Lewis Hardy

Toegevoegd op 7 maart 2024

UIKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: een app kan mogelijk buiten zijn sandbox komen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2024-23246: Deutsche Telekom Security GmbH gesponsord door Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

Toegevoegd op 7 maart 2024

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webmateriaal kan verhinderen dat de Content Security Policy wordt gehandhaafd

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 267241
CVE-2024-23284: Georg Felber en Marco Squarcina

Toegevoegd op 7 maart 2024

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad (5e generatie), iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webmateriaal kan verhinderen dat de Content Security Policy wordt gehandhaafd

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde validatie.

WebKit Bugzilla: 264811
CVE-2024-23263: Johan Carlsson (joaxcar)

Toegevoegd op 7 maart 2024

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.