Apple Devices gebruiken om bestanden te delen tussen je Windows-computer en je iPhone of iPad

Met behulp van bestandsdeling kun je bestanden kopiëren tussen je computer en apps op je iPhone of iPad.

Dit heb je nodig voor bestandsdeling

Nagaan welke iOS- en iPadOS-apps bestanden kunnen delen met je computer

1. Open Apple Devices op je pc.
  2. Sluit je iPhone of iPad aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Klik op 'Bestanden'. Als je het gedeelte 'Bestanden' niet ziet, staan er geen apps op je apparaat die bestanden kunnen delen.
  4. Selecteer een app.In Apple Devices is het tabblad 'Bestanden' geselecteerd. Aan de rechterkant is 'Keynote' geselecteerd in het 'Apps'-gedeelte van het aangesloten apparaat.

Bestanden kopiëren van je computer naar je iOS- of iPadOS-app

1. In Apple Devices selecteer je een app uit de lijst in het gedeelte 'Bestanden'.
  2. Klik op 'Bestand toevoegen', selecteer bestanden die je wilt kopiëren vanaf de computer en klik vervolgens op 'Toevoegen'. Apple Devices kopieert deze bestanden naar de app op je apparaat. Kies alleen bestanden die compatibel zijn met de app. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de app om na te gaan welke soorten bestanden worden ondersteund.In Apple Devices is het tabblad 'Bestanden' geselecteerd. Aan de rechterkant is 'Keynote' geselecteerd in het 'Apps'-gedeelte van het aangesloten apparaat. Rechtsonder is de knop 'Bestand toevoegen' gemarkeerd.

Bestanden van een iOS- of iPadOS-app kopiëren naar je computer

1. In Apple Devices selecteer je een app uit de lijst in het gedeelte 'Bestanden'.
  2. Selecteer de bestanden die je naar je computer wilt kopiëren in de lijst 'Documenten'. Klik op 'Opslaan', selecteer een map op je computer waarnaar je de bestanden wilt kopiëren en klik vervolgens op 'Opslaan'.In Apple Devices is het tabblad 'Bestanden' geselecteerd. Aan de rechterkant is 'Keynote' geselecteerd in het 'Apps'-gedeelte. 'Succulent Care Guide.key' is geselecteerd in het gedeelte 'Documenten'. Rechtsonder is de knop 'Opslaan' gemarkeerd.

Gedeelde bestanden openen

Je kunt op je iPhone of iPad de bestanden van de computer openen met de app die je hebt gekozen voor bestandsdeling.

Je hebt geen toegang tot deze bestanden vanuit andere apps of locaties op het apparaat. Je kunt de lijst met bestanden bekijken in het gedeelte 'Bestanden' van Apple Devices wanneer je apparaat is aangesloten op de computer.

Een reservekopie maken van gedeelde bestanden

Als er in Apple Devices een reservekopie van je apparaat wordt gemaakt, worden ook de gedeelde bestanden daarin meegenomen.

Als je een app met gedeelde bestanden van je iPhone of iPad verwijdert, worden die gedeelde bestanden ook van je apparaat en uit de reservekopie van Apple Devices verwijderd. Kopieer de bestanden naar je computer voordat je de app van je iPhone of iPad verwijdert om te voorkomen dat je gedeelde bestanden kwijtraakt.

Een gedeeld bestand verwijderen van je iPhone of iPad

1. Open Apple Devices op je pc.
  2. Sluit je iPhone of iPad aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.
  3. Selecteer een app uit de lijst in het gedeelte 'Bestanden'.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt verwijderen in de lijst met documenten en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.
  5. Wanneer Apple Devices je vraagt om te bevestigen, klik je op 'Verwijderen'.
    Scherm met waarschuwing in Apple Devices met de tekst 'Weet je zeker dat je 'Succulent Care Guide.key' van 'Danny's iPhone' wilt verwijderen?' De opties zijn 'Verwijderen' of 'Annuleren'.

Je kunt mogelijk ook op andere wijze bestanden verwijderen uit een app. Lees de gebruikershandleiding van de app voor meer informatie.