Nauwkeurigheid van augmented reality-locaties in Kaarten verbeteren

Om de snelheid en nauwkeurigheid van augmented reality-functies in Kaarten te verbeteren, kun je gegevens over je omgeving delen met Apple wanneer je deze functies gebruikt. Er worden geen foto's gedeeld en Apple verzamelt alleen de gegevens die we nodig hebben om deze ervaringen nog beter te maken.

Nauwkeurigheid van augmented reality-locaties in Kaarten verbeteren

Wanneer je augmented reality-functies gebruikt in Kaarten, zoals het bekijken van looproutes met beeld of het verfijnen van je locatie, houd je je iPhone omhoog om je omgeving te scannen en kenmerkpunten van nabijgelegen gebouwen en andere fysieke kenmerken vast te leggen.

• Er worden geen foto's naar Apple gestuurd of op je apparaat opgeslagen wanneer je augmented reality-functies gebruikt.

• Je iPhone-camera detecteert 'kenmerkpunten' tijdens het scannen. Deze punten vertegenwoordigen de vorm en het uiterlijk van stilstaande objecten om je heen, zoals gebouwen, op een manier die niet leesbaar is voor een persoon. In plaats daarvan gebruikt Kaarten machine learning op het apparaat om de kenmerkpunten te vergelijken met referentiegegevens van Apple Kaarten die naar je apparaat worden verzonden om de augmented reality-functies in Kaarten mogelijk te maken.

• Bewegende voorwerpen zoals mensen en voertuigen worden uitgefilterd door de iPhone-camera. Kaarten heeft de gegevens van kenmerkpunten alleen nodig voor stilstaande voorwerpen om je heen. Dit betekent dat functiepunten worden weggegooid als ze van positie veranderen op een manier die niet overeenkomt met de beweging van de camera.

Wanneer Kaarten de kenmerkpunten vergelijkt met de referentiegegevens van Apple Kaarten, kan Kaarten je locatie op een kaart lokaliseren en kun je gedetailleerde looproutes zien in de context van de echte wereld.

Aangezien 'AR voor voet­gangers' en 'Verfijn locatie' werken door wat je iPhone-camera in de echte wereld detecteert te matchen met de referentiegegevens van Apple Kaarten op je apparaat, moeten deze referentiegegevens consistent worden bijgewerkt om snelle en nauwkeurige resultaten te leveren.

Wanneer je ermee instemt om de kenmerkpunten die je iPhone-camera detecteert met Apple te delen, help je om deze referentiegegevens te vernieuwen en zo de snelheid en nauwkeurigheid van deze augmented reality-functies te verbeteren.

Meer informatie over looproutes in Kaarten

Leer hoe Kaarten je privacy beschermt

Als je akkoord gaat met het verbeteren van de nauwkeurigheid van de augmented reality-locatie in Kaarten

Wanneer je akkoord gaat met het verbeteren van de nauwkeurigheid van de augmented reality-locatie, beschermt Apple je informatie door alleen de gegevens te verzamelen die we nodig hebben om de ervaring verder te verbeteren.

• De gegevens zijn tijdens de overdracht versleuteld en worden in rust in een versleutelde structuur bewaard.

• De gegevens worden niet gekoppeld aan jou of je Apple ID.

• Je deelt alleen de kenmerkpunten die je iPhone detecteert tijdens het scannen. Er worden geen foto's naar Apple gestuurd als onderdeel van dit proces.

Als extra maatregel om je privacy verder te beschermen, gebruikt Apple machine learning op het apparaat om 'ruis' toe te voegen aan de gegevens van de kenmerkpunten. Deze ruis creëert onregelmatige variaties in de gegevens waardoor Kaarten de kenmerkpunten nog steeds kan vergelijken met de referentiegegevens van Apple Kaarten, maar het onwaarschijnlijke scenario wordt voorkomen van een poging om de kenmerkpunten te gebruiken om een afbeelding te reconstrueren waarin mensen of voertuigen kunnen worden geïdentificeerd.

• Om deze ruis toe te voegen, heeft Apple een neuraal netwerk getraind in een vijandige omgeving waar het concurreert met een ander neuraal netwerk dat probeert een beeld te reconstrueren op basis van de gegevens van de kenmerkpunten.

• Het eerste netwerk voegt zoveel mogelijk ruis toe aan de gegevens van de kenmerkpunten, terwijl de gegevens vergelijkbaar blijven met de referentiegegevens van Apple Kaarten. Het tweede netwerk neemt de gegevens van de kenmerkpunten, met toegevoegde ruis, en probeert een afbeelding te reconstrueren.

• Door afwisselende optimalisatie van deze twee netwerken kan Apple gegevens van kenmerkpunten verzamelen die nog steeds kunnen worden gebruikt om de referentiegegevens van Apple Kaarten bij te werken en tegelijkertijd de reconstructie van een identificeerbaar beeld uit die gegevens te voorkomen.

Alleen een zeer geavanceerde aanvaller met toegang tot het coderingssysteem van Apple zou een poging kunnen wagen om op basis van de kenmerkpunten een afbeelding te reconstrueren. Aangezien de gegevens van de kenmerkpunten die je deelt, worden versleuteld op het moment dat ze je apparaat verlaten en alleen Apple toegang heeft tot de gegevensverzamelingen, zijn een dergelijke aanval en reconstructie zeer onwaarschijnlijk. De extra ruis voorkomt verder elke poging om de gegevens van de kenmerkpunten te gebruiken om een afbeelding te reconstrueren waarin mensen of voertuigen kunnen worden geïdentificeerd.

Instellingen voor 'Analyse en verbetering' wijzigen

Je kunt op elk moment beginnen of stoppen met het delen van je gegevens om de nauwkeurigheid van augmented reality-locaties te verbeteren.

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Privacy en beveiliging' en tik vervolgens op 'Analyse en verbetering'.

3. Schakel 'Verbeter nauwkeurigheid van AR-locatie' in of uit.

In de instellingen voor 'Privacy en beveiliging' kun je ervoor kiezen gegevens met Apple te delen om functies zoals 'Nauwkeurigheid van AR-locatie' te verbeteren.

De functie 'Verbeter nauwkeurigheid van AR-locatie' is niet overal beschikbaar. Als je naar een gebied reist waar deze functie niet beschikbaar is en je een augmented reality-functie in Kaarten gebruikt, worden er geen gegevens gedeeld met Apple, ook niet als je hebt aangegeven dat je dit wilt doen.