Over 'Waarschuwing gevoelig materiaal' op Apple apparaten

Kies ervoor om waarschuwingen te ontvangen over foto's of video's die naaktheid kunnen bevatten voordat je ze bekijkt, evenals bronnen om je te helpen een veilige keuze te maken.

'Waarschuwing gevoelig materiaal' helpt je te voorkomen dat je ongewenste naaktfoto's of -video's op je Apple apparaat ontvangt.

• Foto's of video's die naaktheid kunnen bevatten, worden vervaagd voordat je ze bekijkt.

• Je kunt ook begeleiding en bronnen raadplegen die je helpen een keuze te maken waar je je prettig bij voelt.

'Waarschuwing gevoelig materiaal' gebruikt machine learning op het apparaat om foto's en video's te analyseren. Omdat ze op je apparaat worden geanalyseerd, ontvangt Apple geen indicatie dat naaktheid is gedetecteerd en krijgt het dus ook geen toegang tot de foto's of video's.

'Waarschuwing gevoelig materiaal’ vereist iOS 17 of nieuwer, iPadOS 17 of nieuwer, watchOS 10 of nieuwer, en macOS Sonoma of nieuwer. Werk je apparaten bij naar de nieuwste software voor een volledige set beveiligingsmaatregelen.

'Waarschuwing gevoelig materiaal' inschakelen

'Waarschuwing gevoelig materiaal' is standaard uitgeschakeld. Nadat je 'Waarschuwing gevoelig materiaal' hebt ingeschakeld, kun je kiezen met welke apps en services je deze wilt gebruiken.

'Waarschuwing gevoelig materiaal' inschakelen op je iPhone of iPad

1. Tik in 'Instellingen' op 'Privacy en beveiliging'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Waarschuwing gevoelig materiaal'.

3. Schakel 'Waarschuwing gevoelig materiaal' in.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-security-sensitive-content-warning
  4. Alle ondersteunde apps en services worden automatisch ingeschakeld. Je kunt desgewenst de toegang voor sommige apps en services uitschakelen.

Als je 'Waarschuwing gevoelig materiaal' op je iPhone inschakelt, wordt deze functie ook ingeschakeld voor je gekoppelde Apple Watch.

'Waarschuwingen gevoelige materiaal' inschakelen op de Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Selecteer in de zijbalk 'Privacy en beveiliging'.

3. Scrol naar beneden en selecteer 'Waarschuwing gevoelig materiaal'.

4. Schakel 'Waarschuwing gevoelig materiaal' in.

5. Alle ondersteunde apps en services worden automatisch ingeschakeld. Je kunt desgewenst de toegang voor sommige apps en services uitschakelen.

Als 'Waarschuwing gevoelig materiaal' een foto of video detecteert die naaktheid lijkt te bevatten

'Waarschuwing gevoelig materiaal' kan naaktfoto's en -video's detecteren in deze apps en services:

• iPhone of iPad: Berichten, AirDrop, posters van contacten in de Telefoon-app en de Contacten-app, en FaceTime-videoberichten

• Mac: Berichten

• Apple Watch: Berichten, posters van contacten in de Telefoon-app en de Contacten-app, en FaceTime-videoberichten.

Als 'Waarschuwing gevoelig materiaal' vaststelt dat je een foto of video hebt ontvangen die naaktheid lijken te bevatten, vervaagt het de afbeelding, geeft het een waarschuwing weer dat het materiaal gevoelig lijkt en biedt het manieren om hulp te krijgen.

ios-17-iphone-14-pro-messages-sensitive-content-warning
  • Als je besluit de foto of video te bekijken, tik je op 'Toon'.

• Als je het niet zeker weet of hulp nodig hebt, tik je op de knop 'Waarschuwing'knop 'Waarschuwing' om bronnen te raadplegen of de persoon te blokkeren die het gevoelige materiaal heeft verzonden.

Over communicatieveiligheid op het Apple apparaat van je kind

Om je kind te beschermen tegen het bekijken of delen van gevoelige foto's of video's, kun je 'Communicatieveiligheid' inschakelen, zodat het apparaat van je kind foto's en video's detecteert die mogelijk naaktheid bevatten.

Meer informatie over communicatieveiligheid