Kaarten downloaden om offline te gebruiken op je iPhone

Met Kaarten in iOS 17 of nieuwer kun je offline kaarten gebruiken om toegang te krijgen tot informatie als openingstijden en beoordelingen voor plaatsen, stapsgewijze routebeschrijvingen en geschatte aankomsttijden.

Drie manieren om offline kaarten te downloaden in iOS 17

Met offline kaarten in iOS 17 en hoger kun je Kaarten gebruiken voor informatie en navigatie, zelfs als je geen wifi- of mobiele verbinding hebt. Offline kaarten bevatten details als openingstijden en beoordelingen van plaatsen, stapsgewijze routebeschrijvingen voor autorijden, wandelen, fietsen en het openbaar vervoer, en geschatte aankomsttijden.

Offline kaarten nemen opslagruimte in op je apparaat. Kaarten toont de bestandsgrootte voor een offline kaart voordat je deze downloadt. Meer informatie over de opslagruimte op je apparaat.

Je kunt ook offline kaarten bekijken met je Apple Watch wanneer je iPhone ingeschakeld is en binnen Bluetooth-bereik is (ongeveer 10 meter).

Offline kaarten worden niet gesynchroniseerd op je apparaten. Offline kaarten zijn alleen beschikbaar in bepaalde gebieden. Een offline kaart voor een specifieke regio is niet bedoeld voor gebruik in alle regio's. Functies kunnen per land en regio variëren.

Zoeken in Kaarten

1. Zoek in de app Kaarten naar een locatie en tik vervolgens op de plaats in de zoekresultaten.
  2. Tik op de knop 'Download' als deze beschikbaar is of tik op 'Meer' en tik vervolgens op 'Download kaart'.
  3. Pas eventueel het gebied aan dat je in de offline kaart wilt opnemen. Tik vervolgens op 'Download'.

Wanneer je een stad of gemeente  zoekt (zoals Archbald, Pennsylvania), kun je op een downloadknop tikken voordat je op de knop 'Meer' hoeft te tikken.

Een speld neerzetten

1. Tik in Kaarten op een niet-gemarkeerd gebied om een speld te laten vallen.
  2. Tik op 'Download'.
  3. Pas eventueel het gebied aan dat je in de offline kaart wilt opnemen. Tik vervolgens nogmaals op 'Download'.

De instellingen voor offline kaarten gebruiken

1. Tik in de app Kaarten op je foto of initialen naast het zoekveld.
  2. Tik op 'Offline kaarten'.
  3. Tik op 'Download nieuwe kaart' of selecteer een eerder gebruikte kaart of een kaart die Kaarten voorstelt.
  4. Voer een locatie in of selecteer 'Huidige locatie'.
  5. Pas de grootte van het kaartgebied aan en tik vervolgens op 'Download'.

Gedownloade kaarten wijzigen of verwijderen

1. Tik in de Kaarten-app op je foto of initialen naast het zoekveld.
  2. Tik op 'Offline kaarten'.
    Tik in de Kaarten-app op je foto of initialen om te zien hoeveel offline kaarten je op dat moment hebt gedownload.
  3. Tik op de offline kaart die je wilt wijzigen of verwijderen. Je kunt de kaart een andere naam geven, de omvang van het opgenomen gebied wijzigen of de bestandsgrootte bekijken.
  4. Als je klaar bent, tik je op 'Verwijder kaart' of op 'Gereed'.

Je kunt offline kaarten alleen verwijderen in de Kaarten-app.

De instellingen voor offline kaarten aanpassen

1. Tik in de Kaarten-app op je foto of initialen naast het zoekveld.
  2. Tik op 'Offline kaarten'.
  3. Schakel onder 'Instellingen' de gewenste optie in.

Tik op 'Downloads' en kies of je offline kaarten alleen wilt downloaden als je een wifiverbinding hebt.

Automatische updates zijn standaard ingeschakeld. Offline kaarten worden automatisch bijgewerkt wanneer bijvoorbeeld de naam van een bedrijf of straat verandert.

Wanneer je 'Optimaliseer opslag' inschakelt, worden alle ongebruikte offline kaarten na verloop van tijd automatisch verwijderd.

Schakel 'Gebruik alleen offline kaarten' in om gedownloade kaarten ook te gebruiken als je internetverbinding hebt.

De instellingen voor offline kaarten omvatten opties als 'Optimaliseer opslag', waarmee gedownloade kaarten automatisch worden verwijderd als je ze een tijdje niet hebt gebruikt.