Over updates voor watchOS 10

watchOS 10 is de grootste update sinds de introductie van de Apple Watch en geeft vrijwel elke app een nieuw uiterlijk. Daarnaast zijn er nieuwe manieren om te navigeren en is er een nieuwe slimme stapel waarmee je op elk moment en vanaf elke wijzerplaat de informatie kunt weergeven die je nodig hebt. De update bevat verbeterde functies voor fietswork-outs en wandeltochten, een nieuwe functie voor geestelijke gezondheid in de Mindfulness-app waarmee je kunt reflecteren op je gemoedstoestand en de mogelijkheid om de tijd vast te leggen die je in het daglicht doorbrengt.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.4

watchOS 10.4 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

• Met de instelling 'Tik om volledige melding te tonen' kun je nu tweemaal tikken om de gehele melding te zien

• Voor het gebruik van Apple Pay met 'Bevestig met AssistiveTouch' is voor extra beveiliging een toegangscode nodig en tweemaal drukken op de zijknop wordt niet ondersteund

• Er is een probleem verholpen waarbij sommige gebruikers foutieve schermaanrakingen ervoeren

• Er is een probleem verholpen dat er bij sommige gebruikers toe leidde dat contacten niet met de Apple Watch werden gesynchroniseerd

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.3.1

watchOS 10.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity Bloom, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.3

watchOS 10.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity Bloom, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.2

watchOS 10.2 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

• Bekijk automatisch het huidige onderdeel wanneer je in de buurt bent van de HomePod (2e generatie) of de HomePod mini waarop media wordt afgespeeld vanuit Muziek of Podcasts (beschikbaar op de Apple Watch Series 6 en nieuwer en de Apple Watch Ultra)

• Schakel in Instellingen de mogelijkheid in om een andere wijzerplaat te kiezen door te vegen

• Schakel in Instellingen de mogelijkheid in om het beëindigen van work-outs te bevestigen

• Geef prioriteit aan het volume van de muziek of de stem van de trainer in de meeste work-outs in Fitness+

• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat wijzerplaten die in de Watch-app op de iPhone waren toegevoegd niet op de Apple Watch verschenen

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.1.1

Deze update biedt belangrijke probleemoplossingen en verhelpt een probleem dat ertoe kon leiden dat de batterij sneller leegraakte.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.1

watchOS 10.1 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

• Het dubbeltikgebaar kan in meldingen en de meeste apps worden gebruikt om de primaire actie uit te voeren, zodat je onder andere een oproep kunt beantwoorden, muziek kunt afspelen en pauzeren, en een timer kunt stoppen (beschikbaar op de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2)

• Met NameDrop kun je contactgegevens uitwisselen met een nieuw persoon door eenvoudigweg je Apple Watch bij de iPhone met iOS 17 of Apple Watch van die persoon te houden (beschikbaar op de Apple Watch SE 2, de Apple Watch Series 7 en nieuwer, en de Apple Watch Ultra)

• 'Mijn kaart' is beschikbaar als complicatie voor snelle toegang tot NameDrop

• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat het klimaatgedeelte in de Woning-app leeg was

• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er onverwacht een witte rand werd weergegeven na het uitschakelen van AssistiveTouch

• Er is een probleem verholpen waarbij steden mogelijk niet werden gesynchroniseerd tussen de iPhone en de Apple Watch in de Weer-app

• Er is een probleem verholpen waarbij er mogelijk onverwacht een schuifbalk zichtbaar was op het scherm

• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat de hoogte voor sommige gebruikers onjuist werd weergegeven

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.0.2

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je Apple Watch.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10.0.1

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je Apple Watch.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 10

watchOS 10 is de grootste update sinds de introductie van de Apple Watch en geeft vrijwel elke app een nieuw uiterlijk. Daarnaast zijn er nieuwe manieren om te navigeren en is er een nieuwe slimme stapel waarmee je op elk moment en vanaf elke wijzerplaat de informatie kunt weergeven die je nodig hebt. De update bevat verbeterde functies voor fietswork-outs en wandeltochten, een nieuwe functie voor geestelijke gezondheid in de Mindfulness-app waarmee je kunt reflecteren op je gemoedstoestand en de mogelijkheid om de tijd vast te leggen die je in daglicht doorbrengt.

Ervaring

• Gebruik opnieuw ontworpen apps die de afgeronde hoeken en het volledige oppervlak van het scherm gebruiken

• Bekijk met de slimme stapel informatie die aan de context, zoals tijdstip en locatie, is aangepast door op een willekeurige wijzerplaat de Digital Crown te draaien

• Open het bedieningspaneel door op de zijknop te drukken

• Druk eenmaal op de Digital Crown om alle apps te zien en tweemaal om recent gebruikte apps te zien

Wijzerplaten

• 'Snoopy' bevat meer dan 100 verschillende animaties met Snoopy en Woodstock die reageren op het tijdstip, het lokale weer en activiteiten als work-outs

• 'Palet' geeft de tijd als kleur weer met drie afzonderlijke elkaar overlappende lagen die verschuiven naarmate de tijd verstrijkt

• 'Zonnestand analoog' heeft klassieke uurmarkeringen op een lichtgevende wijzerplaat met licht en schaduw die gedurende de dag verschuiven op basis van de positie van de zon

• Modular Ultra utilizes the edges of the display for real time data through three user selectable options and seven different complications (Available on Apple Watch Ultra)

Berichten

• Bekijk memoji of foto's van contacten

• Maak favorieten vast

• Bewerk, maak verzenden ongedaan en sorteer op ongelezen

Work‑out

• Fietswork-outs ondersteunen nu Bluetooth-sensors als vermogensmeters, snelheids- en cadanssensors met nieuwe vermogens- en cadansmetingen

• In de weergave 'Fietsvermogen' wordt je vermogensuitvoer, gemeten in Watt, tijdens je work-out weergegeven

• De weergave 'Vermogenszones' maakt gebruik van het functionele drempelvermogen, waarbij het hoogste vermogen wordt gemeten dat je gedurende een sessie van 60 minuten kunt volhouden om gepersonaliseerde zones te creëren, ook wordt de bestede tijd in elke zone weergegeven

• In de weergave 'Fietssnelheid' wordt de huidige en maximale snelheid, de afstand, de hartslag en/of het vermogen weergegeven

• Fietsmetingen, work-outweergaven en fietservaringen van je Apple Watch kunnen nu als live activiteit op de iPhone worden weergegeven, die op het stuur van je fiets kan worden gemonteerd

Activiteit

• Symbolen in de hoeken bieden snelle toegang tot 'Weekoverzicht', 'Delen' en medailles

• Bewegings-, trainings- en staanringen zijn zichtbaar op afzonderlijke schermen door de Digital Crown te draaien en je hebt de mogelijkheid om doelen aan te passen en aantal stappen, afstand, trappen gelopen en je activiteitengeschiedenis te bekijken

• Het weekoverzicht bevat nu behalve het bewegingstotaal ook totalen voor training en staan

• In 'Activiteit-deling' worden foto's en avatars van je vrienden weergegeven

• Met 'Trainer Tips' van de deskundige trainers van Fitness+ krijg je adviezen op het gebied van work-outtechnieken, mindfulness, gezonde gewoonten en gemotiveerd blijven in de Conditie-app op de iPhone

Fitness+

• Maak met 'Custom Plans' een schema voor work-outs en meditatie aan

• Kies je geselecteerde activiteitsdagen, duur en typen work-outs, trainers, muziek en lengte van het trainingsplan, waarna Fitness+ het plan automatisch aanmaakt

• Maak met 'Stacks' een wachtrij met work-outs en meditaties die je achter elkaar wilt uitvoeren

Kompas

• Er wordt een routepunt aangemaakt voor de geschatte laatste locatie op je route waar je apparaat verbinding met het netwerk van de aanbieder kon maken

• Met 'Laatste routepunt noodoproep' wordt automatisch een schatting gemaakt van de laatste locatie waar je via een willekeurige aanbieder een verbinding met de hulpdiensten kunt maken

• Je kunt nuttige plaatsen bewaren in Gidsen in Kaarten en later bekijken

• Nieuwe weergave die gegevens van de hoogtemeter gebruikt om een 3D-weergave van de hoogte van je bewaarde routepunten aan te maken

• Met hoogtemeldingen krijg je een melding wanneer je de drempelwaarde voor een bepaalde hoogte hebt gepasseerd

Kaarten

• Met 'Radius te voet' zie je hoe lang het ongeveer duurt om naar restaurants, winkels en andere nuttige plaatsen in de buurt te wandelen met verrijkte informatie voor locaties, waaronder openingstijden en beoordelingen

• Offline kaarten die op je iPhone zijn gedownload kunnen op je gekoppelde Apple Watch worden bekeken wanneer je iPhone ingeschakeld en binnen bereik is

• Autoroutes, fietsroutes, wandelroutes en ov-informatie worden ondersteund in offline kaarten en geschatte aankomsttijd op basis van de verwachte verkeersdrukte is zichtbaar

• In topografische kaarten wordt informatie over nationale en regionale parken in de Verenigde Staten weergegeven, zoals wandelpaden, contourlijnen, hoogte en nuttige plaatsen

• Informatie over wandelpaden in de Verenigde Staten met gedetailleerde informatie als lengte van het pad en hoogtegegevens

Weer

• Je kunt weersinformatie snel bekijken met achtergrondeffecten en contextuele visuele effecten

• Bekijk belangrijke informatie zoals uv-index, luchtkwaliteitsindex en windsnelheid in één weergave

• Bekijk gegevens als weertype, temperatuur, neerslag, windsnelheid, uv-index, zicht, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit door naar rechts te vegen

• Scrol om de uur- en dagweergave te zien

• Bekijk complicatie voor luchtvochtigheid op je wijzerplaat

Mindfulness

• Met 'Gemoedstoestand' kun je je emoties van dit moment of je stemming gedurende de dag vastleggen

• Factoren die bijdragen aan je gemoedstoestand, zoals werk, gezin en het actuele nieuws, kunnen worden genoteerd en je kunt je gevoel beschrijven, zoals blij, tevreden of bezorgd

• Herinneringen om je gemoedstoestand vast te leggen zijn beschikbaar via meldingen, complicaties en vragen na een ademhalingssessie, een reflectiesessie of een audiomeditatie van Fitness+

Medicijnen

• Je krijgt herinneringen als je 30 minuten na de geplande tijd niet hebt vastgelegd dat je een medicijn hebt genomen

• Optie om dergelijke herinneringen in te stellen als kritieke meldingen zodat ze kunnen worden gezien zelfs als je apparaat wordt stilgehouden of als je een focus hebt ingeschakeld

Andere functies en verbeteringen:

• 'Tijd in daglicht' wordt nu gemeten met de omgevingslichtsensor (beschikbaar op de Apple Watch SE, de Apple Watch Series 6 en nieuwer en de Apple Watch Ultra)

• 'Energieprognose' in de Woning-app en als complicatie gebruikt realtimegegevens van je lokale energieleverancier om te zien wanneer er gebruik wordt gemaakt van schonere energie, zodat je kunt bepalen wat het beste moment is om je apparaten op te laden of huishoudelijke apparaten te gebruiken (aaneengesloten staten van de Verenigde Staten)

• 'Communicatieveiligheid' detecteert nu of kinderen gevoelige video's versturen of ontvangen

• 'Waarschuwing gevoelig materiaal' voor volwassenen brengt de technologie van communicatie­veiligheid naar alle gebruikers door foto's en video's met naaktheid te vervagen en je in staat te stellen te kiezen of je dergelijke foto's en video's wilt zien

• Meldingen aan SOS-contacten na een SOS-noodmelding worden afgeleverd als kritieke meldingen

• FaceTime-groepsaudiogesprekken worden nu ondersteund

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar:

https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222