PCIe-kaarten die je kunt installeren in een Mac Pro (2023)

Lees hier welke PCIe-kaarten je kunt installeren.in een Mac Pro.

De Mac Pro die is geïntroduceerd in 2023 heeft zeven PCIe-sleuven:

• Twee x16 gen4-sleuven van dubbele breedte en volledige lengte

• Twee x8 gen4-sleuven van dubbele breedte en volledige lengte

• Twee x8 gen4-sleuven van enkele breedte en volledige lengte

• Eén x4 gen3-sleuf van enkele breedte en halve lengte die vooraf is geconfigureerd met de Apple I/O-kaart

De Apple Thunderbolt I/O-kaart heeft zes Thunderbolt 4-poorten en is geïnstalleerd in een eigen speciale sleuf.

Lees hoe je PCI-kaarten installeert in een Mac Pro (2023)

Apple I/O-kaart

De Mac Pro wordt geleverd met de Apple I/O-kaart in sleuf 7 die is voorzien van een koptelefoonaansluiting van 3,5 mm met ondersteuning voor koptelefoons met hoge impedantie, twee HDMI-poorten en twee USB-A-poorten. De Apple I/O-kaart kan niet in een andere sleuf worden geïnstalleerd, maar kan wel worden verwijderd om plaats te bieden voor een andere x4-PCIe-kaart van halve lengte.

De Apple I/O-kaart die bij Mac Pro (2019) wordt geleverd, is niet compatibel met de Mac Pro (2023).

Grafische kaarten

De Mac Pro maakt gebruik van de M2 Ultra-chip met een GPU die configureerbaar is met maximaal 76 cores. De GPU is geïntegreerd in de M2 Ultra-chip en ondersteunt geen andere grafische processors zoals PCIe grafische kaarten of MPX-modules. Je kunt het aantal GPU-cores in de Mac Pro configureren bij aankoop.

Andere PCIe-kaarten van derden

Je kunt allerlei verschillende PCIe-kaarten in je Mac Pro installeren, zoals Fibre Channel-kaarten, glasvezelnetwerkkaarten, video- en audio-I/O-kaarten, opslagkaarten en ethernetkaarten. Nadat je een PCIe-kaart hebt geïnstalleerd, raadpleeg je de fabrikant van de kaart om te zien of je een besturingsbestand in macOS moet installeren om de volledige functionaliteit van de kaart te benutten.

PCI-kaarten die 32-bits Option ROM's gebruiken, zijn niet compatibel met de Mac Pro.

Hulpstroom

De PCIe-sleuven op je Mac Pro leveren elk tot 75 W stroom. De Mac Pro levert ook tot 300 W AUX-vermogen via twee 6-pins connectors (elk 75 W) en één 8-pins connector (150 W). Als de PCIe-kaart extra stroom nodig heeft, gebruik je de Belkin AUX-stroomkabelkit.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.