FaceTime of andere videoconferentie-apps gebruiken in plaats van Keynote Live

Als je een Keynote-presentatie live via internet wilt delen, gebruik je FaceTime of een andere videoconferentie-app in plaats van Keynote Live, dat niet langer beschikbaar is.

Zorg voor een optimale ervaring bij het delen van Keynote-presentaties in een videoconferentie door bij te werken naar de nieuwste versie van de Keynote-app en naar de nieuwste versie van macOS, iOS of iPadOS op je apparaat.

Een Keynote-presentatie delen met FaceTime

Met FaceTime kun je schermdeling gebruiken om je presentatie te delen en audio en video van de presentator toevoegen aan je dia's. Je kunt aan anderen presenteren in standaard- en groepsgesprekken in FaceTime. Nodig deelnemers uit in FaceTime of genereer en verstuur een deelbare link om anderen uit te nodigen voor een gesprek.

Op een Mac

1. Als je het presentatorscherm niet ziet, beweeg je de aanwijzer over het bovenste gedeelte van het venster met de diavoorstelling en klik je op de knop voor het presentatorschermGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding, of kies je 'Speel af' > 'Toon presentatorscherm in venster'.

If you don’t see the presenter display, move the pointer over the top part of the slideshow window and click the presenter display buttonNo alt supplied for Image, or choose Play > Show Presenter Display in Window.

2. Start je FaceTime-gesprek en klik vervolgens op de FaceTime-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding in de menubalk bovenaan het scherm.

3. Klik in het venstermenu op de knop voor schermdelingGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en klik vervolgens op 'Venster'.

4. Klik op het Keynote-venster dat je wilt delen en klik vervolgens op de knop 'Deel dit venster'. Het presentatorscherm wordt automatisch verborgen voor de andere deelnemers aan het gesprek.

5. Om te stoppen met het delen van je presentatie, klik je op de FaceTime-knop Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding in de menubalk en klik je vervolgens op 'Stop met het delen van dit venster'.

Op een iPhone of iPad

1. Start je FaceTime-gesprek.

2. Tik op het FaceTime-venster om de FaceTime-regelaars weer te geven. Tik op de knop 'Deel materiaal'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Deel mijn scherm'.

3. Schakel over naar Keynote en open de presentatie die je wilt delen.

4. Tik op de dia waarmee je wilt beginnen en tik vervolgens op de afspeelknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

5. Als je wilt stoppen met het delen van de presentatie, schakel je over naar FaceTime, tik je op het scherm om de regelaars weer te geven en tik je vervolgens op de knop 'Deel materiaal'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Een deelbare link genereren en versturen

Je kunt een deelbare link genereren en versturen, bijvoorbeeld via e-mail of Berichten, om anderen uit te nodigen voor je FaceTime-gesprek.

Een Keynote-presentatie delen met andere apps

Andere videoconferentie-apps, zoals Zoom en WebEx, ondersteunen schermdeling op een iPhone, iPad en Mac. Mogelijk moet je een schermdelingssessie starten voordat je begint met afspelen in Keynote. Als je de presentatie weergeeft in een venster op een Mac, is het presentatorscherm verborgen voor andere deelnemers.

Raadpleeg de documentatie bij de app die je gebruikt voor meer informatie over het delen van je scherm via een videoconferentie-app van derden.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.