Over de beveiligingsinhoud van watchOS 9

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van watchOS 9 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

watchOS 9

Releasedatum: 12 september 2022

Accelerate Framework

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2022-42795: ryuzaki

AppleAVD

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32907: Natalie Silvanovich van Google Project Zero, Antonio Zekic (@antoniozekic) en John Aakerblom (@jaakerblom), ABC Research s.r.o, Yinyi Wu, Tommaso Bianco (@cutesmilee__)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan mogelijk gevoelige kernelstatus vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32858: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32898: Mohamed Ghannam (@_simo36)

CVE-2022-32899: Mohamed Ghannam (@_simo36)

CVE-2022-32889: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Contacts

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2022-32854: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

Exchange

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een gebruiker in een geprivilegieerde netwerkpositie kan Mail-inloggegevens onderscheppen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2022-32928: Jiří Vinopal (@vinopaljiri) van Check Point Research

Bijgewerkt op donderdag 8 juni 2023

GPU Drivers

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2022-32903: een anonieme onderzoeker

ImageIO

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: een probleem met denial-of-service is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-1622

Image Processing

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app in de sandbox kan achterhalen welke app momenteel de camera gebruikt

Beschrijving: het probleem is verholpen door aanvullende beperkingen voor de waarneembaarheid van appstatussen.

CVE-2022-32913: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32864: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32866: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

CVE-2022-32911: Zweig van Kunlun Lab

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2022-32914: Zweig van Kunlun Lab

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32894: een anonieme onderzoeker

Maps

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2022-32883: Ron Masas van breakpointhq.com

MediaLibrary

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een gebruiker kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32908: een anonieme onderzoeker

Notifications

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een gebruiker met fysieke toegang tot een apparaat heeft toegang tot contacten vanaf het toegangsscherm

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32879: Ubeydullah Sümer

Sandbox

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2022-32881: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

Siri

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een gebruiker met fysieke toegang tot een apparaat kan Siri gebruiken om belgeschiedenisinformatie te achterhalen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32870: Andrew Goldberg van The McCombs School of Business, The University of Texas at Austin (linkedin.com/in/andrew-goldberg-/)

SQLite

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een externe gebruiker kan een denial-of-service veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2021-36690

Watch app

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan een permanente apparaat-ID lezen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde rechten.

CVE-2022-32835: Guilherme Rambo van Best Buddy Apps (rambo.codes)

Weather

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32875: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 241969
CVE-2022-32886: P1umer(@p1umer), afang(@afang5472), xmzyshypnc(@xmzyshypnc1)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

WebKit Bugzilla: 242047
CVE-2022-32888: P1umer (@p1umer)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

WebKit Bugzilla: 242762
CVE-2022-32912: Jeonghoon Shin (@singi21a) bij Theori in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een bezoek aan een website met kwaadaardige inhoud kan leiden tot het vervalsen van de gebruikersinterface

Beschrijving: het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking in de gebruikersinterface.

WebKit Bugzilla: 243236
CVE-2022-32891: @real_as3617, een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigd webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

WebKit Bugzilla: 243557
CVE-2022-32893: een anonieme onderzoeker

Wi-Fi

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-46709: Wang Yu van Cyberserval

Toegevoegd op donderdag 8 juni 2023

Wi-Fi

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 4 en nieuwer

Impact: een app kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het schrijven van kernelgeheugen

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32925: Wang Yu van Cyberserval

Aanvullende erkenning

AppleCredentialManager

Met dank aan @jonathandata1 voor de hulp.

FaceTime

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Kernel

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Mail

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Safari

Met dank aan Scott Hatfield van Sub-Zero Group voor de hulp.

Toegevoegd op donderdag 8 juni 2023

Sandbox

Met dank aan Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security voor de hulp.

UIKit

Met dank aan Aleczander Ewing voor de hulp.

WebKit

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

WebRTC

Met dank aan een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.