Als u een probleem hebt met Berichten of FaceTime nadat u uw nieuwe iPhone hebt geconfigureerd

De activering van iMessage en FaceTime wordt mogelijk niet voltooid op iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS om het probleem op te lossen.

Nadat u uw iPhone hebt geconfigureerd, ervaart u mogelijk een van de volgende problemen:

• U kunt geen iMessages of FaceTime-gesprekken ontvangen.

• U ziet een groene berichtballon in plaats van een blauwe berichtballon als u een bericht verstuurt naar een ander Apple apparaat.

• Uw bestaande berichtenreeksen worden niet weergegeven.

• Gesprekken in Berichten worden weergegeven als twee afzonderlijke berichtenreeksen in plaats van als één berichtenreeks.

• Voor ontvangers komen uw berichten van het verkeerde account, bijvoorbeeld vanaf uw e-mailadres, terwijl u uw telefoonnummer had geselecteerd.

Uw iPhone 14- of iPhone 14 Pro-model bijwerken

Om dit probleem op te lossen, werkt u bij naar de nieuwste versie van iOS.

Als het probleem met Berichten of FaceTime nog steeds optreedt

1. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel netwerk'. Controleer of de telefoonlijn ingeschakeld is. Als u meerdere SIM-kaarten gebruikt, controleer dan of het telefoonnummer dat u wilt gebruiken is geselecteerd en is ingeschakeld.

2. Tik in Instellingen op 'Berichten'. Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.

3. Tik op het telefoonnummer dat u wilt gebruiken voor Berichten.

4. Ga terug naar Instellingen en tik op 'FaceTime'.

5. Tik op het telefoonnummer dat u wilt gebruiken voor FaceTime.