Over de beveiligingsinhoud van macOS Big Sur 11.7

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van macOS Big Sur 11.7 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

macOS Big Sur 11.7

Releasedatum: 12 september 2022

AppleMobileFileIntegrity

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een probleem met de ondertekening van code is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-42789: Koh M. Nakagawa van FFRI Security, Inc.

Toegevoegd op 27 oktober 2022

ATS

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door aanvullende sandboxbeperkingen.

CVE-2022-32904: Mickey Jin (@patch1t)

Toegevoegd op 27 oktober 2022

ATS

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32902: Mickey Jin (@patch1t)

Calendar

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeterde toegangsbeperkingen.

CVE-2022-42819: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Contacts

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2022-32854: Holger Fuhrmannek van Deutsche Telekom Security

GarageBand

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: een configuratieprobleem is verholpen door extra beperkingen.

CVE-2022-32877: Wojciech Reguła (@_r3ggi) van SecuRing

Toegevoegd op 27 oktober 2022

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: een probleem met denial-of-service is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-1622

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Image Processing

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app in de sandbox kan achterhalen welke app momenteel de camera gebruikt

Beschrijving: het probleem is verholpen door aanvullende beperkingen voor de waarneembaarheid van appstatussen.

CVE-2022-32913: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Toegevoegd op 27 oktober 2022

iMovie

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een gebruiker kan mogelijk vertrouwelijke gebruikersinformatie bekijken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door hardened runtime in te schakelen.

CVE-2022-32896: Wojciech Reguła (@_r3ggi)

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: verbinding maken met een kwaadaardige NFS-server kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

CVE-2022-46701: Felix Poulin-Belanger

Toegevoegd op donderdag 11 mei 2023

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2022-32914: Zweig van Kunlun Lab

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32866: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

CVE-2022-32911: Zweig van Kunlun Lab

CVE-2022-32924: Ian Beer van Google Project Zero

Bijgewerkt op 27 oktober 2022

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32864: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32894: een anonieme onderzoeker

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden. Apple is op de hoogte van een melding dat er mogelijk actief misbruik is gemaakt van dit probleem.

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

CVE-2022-32917: een anonieme onderzoeker

Maps

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2022-32883: Ron Masas van breakpointhq.com

Bijgewerkt op 27 oktober 2022

MediaLibrary

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een gebruiker kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32908: een anonieme onderzoeker

ncurses

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een gebruiker kan het onverwacht beëindigen van een app of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2021-39537

Toegevoegd op 27 oktober 2022

PackageKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32900: Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2022-32881: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Security

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan codeondertekeningscontroles omzeilen

Beschrijving: een probleem met de ondertekening van code is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-42793: Linus Henze van Pinauten GmbH (pinauten.de)

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Sidecar

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een gebruiker kan mogelijk beperkte inhoud bekijken via het toegangsscherm

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-42790: Om kothawade van Zaprico Digital

Toegevoegd op 27 oktober 2022

SMB

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een externe gebruiker kan het uitvoeren van kernelcode veroorzaken

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32934: Felix Poulin-Belanger

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Vim

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot denial-of-service of kan geheugeninhoud vrijgeven

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-1720

CVE-2022-2000

CVE-2022-2042

CVE-2022-2124

CVE-2022-2125

CVE-2022-2126

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Weather

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: een app kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32875: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 27 oktober 2022

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

WebKit Bugzilla: 242047
CVE-2022-32888: P1umer (@p1umer)

Toegevoegd op 27 oktober 2022

Aanvullende erkenning

apache

Met dank van Tricia Lee van Enterprise Service Center voor de hulp.

Toegevoegd op donderdag 11 mei 2023

Identity Services

Met dank aan Joshua Jones voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.