Over updates voor watchOS 9

watchOS 9 biedt mooie nieuwe manieren om actief, gezond en verbonden te blijven met de Apple Watch. Je hebt meer manieren om te trainen en je work-outs te meten, een geheel nieuw ontworpen Kompas-app, een nieuwe app om je medicijnen bij te houden, een krachtigere functie om je slaap bij te houden met slaapfasen, en betere inzichten en ondersteuning voor je hartgezondheid als atriumfibrilleren bij je is vastgesteld.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.6.3

Deze update bevat belangrijke beveiligingsoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.6.2

Deze update bevat belangrijke beveiligingsoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.6.1

Deze update verhelpt een probleem waardoor bewegingsgegevens niet toegankelijk waren voor apps die de Movement Disorder API gebruiken om trillingen en symptomen van de ziekte van Parkinson bij te houden.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.6

Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.5.2

Deze update bevat belangrijke beveiligingsoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.5.1

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.5

watchOS 9.5 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder een nieuwe wijzerplaat 'Pride-feest' ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.4

watchOS 9.4 bevat verbeteringen voor de Apple Watch en brengt functies naar nieuwe regio's.

• Wekkers worden niet meer op stil gezet met het gebaar 'Bedek voor stilhouden' om onbedoelde annuleringen tijdens de slaap te voorkomen

• 'Cyclus bijhouden' met retrospectieve ovulatieschattingen en meldingen over cyclusafwijkingen worden nu ondersteund in Moldavië en Oekraïne

• 'AFib-geschiedenis' is nu beschikbaar in Colombia, Maleisië, Moldavië, Thailand en Oekraïne

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.3.1

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je Apple Watch.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.3

watchOS 9.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity-mozaïek, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.2

watchOS 9.2 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

• Met 'Route' kun je het tegen jezelf opnemen, waarbij je prestaties voor buiten hardlopen, buiten fietsen en buiten rolstoelrijden worden vergeleken met je eerdere work-outs

• Nieuw aangepast kickboksalgoritme in de app Work-out voor nauwkeurigere metingen

• Weergave van de app Geluid wanneer het niveau van omgevingsgeluid wordt verlaagd is nu beschikbaar met de AirPods Pro (1e generatie) en de AirPods Max bij het gebruik van actieve ruisonderdrukking

• Gebruikers van Gezinsconfiguratie kunnen worden uitgenodigd voor de Woning-app, zodat zij HomePod-luidsprekers en slimme woningaccessoires kunnen bedienen en deuren kunnen ontgrendelen met huissleutels in Wallet

• Toegankelijkheids­ondersteuning om te visualiseren wanneer de sirene wordt gebruikt op de Apple Watch Ultra

• Verbeterde reactietijd en nauwkeurigheid van regelaars voor handgebaren voor AssistiveTouch en Snelle taken

• Optimalisaties voor ongelukdetectie op de Apple Watch Ultra, de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE (2e generatie)

• Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat er op de Apple Watch een onjuiste tijd werd weergegeven direct na het sluiten van een wekker in de slaapfocus

• Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat mindfulness-sessies werden onderbroken

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.1

Deze update bevat verbeteringen voor je Apple Watch.

• De batterij gaat langer mee tijdens work-outs voor buiten wandelen en hardlopen en wandeltochtwork-outs met de mogelijkheid om de frequentie van hartslag- en gps-metingen te verlagen op de Apple Watch Series 8, de Apple Watch SE (2e generatie) en de Apple Watch Ultra

• Muziek kan via wifi of een mobiel netwerk worden gedownload wanneer de Apple Watch niet wordt opgeladen

• Ondersteuning voor Matter, de nieuwe connectiviteitsstandaard voor slimme woningen waarmee een breed scala aan slimme woningaccessoires tussen verschillende ecosystemen kunnen samenwerken

Deze update bevat ook probleem­oplossingen voor je Apple Watch.

• Gesproken feedback over het gemiddelde tempo tijdens buiten hardlopen was mogelijk onjuist

• Schattingen van de kans op regen in de Weer-app kwamen mogelijk niet overeen met schattingen op de iPhone in de huidige locatie

• De complicatie voor het weer per uur markeerde de tijd mogelijk als a.m. tijdens p.m.-uren

• De weergegeven tijdsduur tijdens krachttraining liep mogelijk niet door voor sommige gebruikers

• VoiceOver kondigde mogelijk niet de appnaam aan voorafgaand aan het voorlezen van een melding wanneer er meerdere meldingen werden ontvangen

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.0.2

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

• Onderbrekingen in streamingaudio op Spotify

• Voor gebruikers van AssistiveTouch bleven er meldingen voor het sluimeren van de wekker verschijnen nadat de wekker was verwijderd

• Onvolledige synchronisatie van Wallet- en Conditie-gegevens voor nieuw gekoppelde Apple Watch

• Audio van de microfoon werd onderbroken voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9.0.1

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch Ultra.

• Audio kon vervormd raken tijdens telefoongesprekken via luidsprekers

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

watchOS 9

watchOS 9 biedt mooie nieuwe manieren om actief, gezond en verbonden te blijven met de Apple Watch. Je hebt meer manieren om te trainen en je work-outs te meten, een geheel nieuw ontworpen Kompas-app, een nieuwe app om je medicijnen bij te houden, een krachtigere functie om je slaap bij te houden met slaapfasen, en betere inzichten en ondersteuning voor je hartgezondheid als atriumfibrilleren bij je is vastgesteld.

Wijzerplaten

• De wijzerplaat 'Astronomie' geeft nu de huidige bewolking en een sterrenkaart weer

• De wijzerplaat 'Maan' bevat een Chinese, Hebreeuwse of Islamitische maankalender die om live weergegeven maanfasen is gewikkeld

• De wijzerplaat 'Speeltijd' is ontworpen door de uit Chicago afkomstige kunstenaar Joi Fulton en bevat geanimeerde cijfers, met bewerkingsopties voor achtergrondkleuren

• In de wijzerplaat 'Metropolitaans' staat het lettertype centraal en de wijzerplaat bevat cijfers die dynamisch van stijl en gewicht veranderen als je de Digital Crown draait

• De wijzerplaten 'Nike analoog', 'Nike Bounce', 'Nike Compact', 'Nike digitaal' en 'Nike Hybrid', die allemaal een tikbare swoosh (het merkteken van Nike) bevatten waarmee Nike Run Club wordt gestart, zijn nu beschikbaar voor meer Apple Watch-modellen

• Voor onder andere de wijzerplaten 'Ademhaling', 'Californië', 'Modulair' en 'Typografie' zijn omvangrijke complicaties, opties voor Chinees schrift en een editor voor achtergrondkleuren beschikbaar

• 'Portretten' ondersteunt nu portretten van honden en katten en landschappen met de mogelijkheid om de kleur van de achtergrond of de hele foto aan te passen

• Mogelijkheid om de wijzerplaat te kiezen die wordt weergegeven wanneer een focus actief is

Work‑out

• Mogelijkheid om tijdens een work-out meerdere work-outweergaven aan te passen en er doorheen te scrollen, waaronder tussentijden, segmenten, activiteitsringen en meer

• De weergave 'Hartslagzones' gebruikt de maximale hartslag en de hartslag in rust om gepersonaliseerde zones te creëren en toont de bestede tijd in elke zone

• De weergave 'Hoogte' toont de huidige hoogte en hoogtestijging en brengt je hoogtevoortgang visueel in kaart tijdens buiten hardlopen, buiten fietsen, buiten rolstoelrijden in snel tempo, wandeltocht, buiten wandelen en buiten rolstoel rijden in rustig tempo

• De weergave 'Hardloopvermogen', gemeten in watt, laat onmiddellijk zien welk vermogen je tijdens het hardlopen genereert (Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 en nieuwer)

• Speciale hardloopstatistieken, waaronder staplengte, grondcontacttijd en verticale oscillatie, zijn beschikbaar in work-outweergaven om bij te houden hoe efficiënt je hardloopt (Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 en nieuwer)

• Met 'Aangepaste work-out' kun je work-outs aanmaken met herhaalde intervalsets die gebaseerd kunnen zijn op een tijd, afstand of een open doel, waarbij je automatisch of handmatig doorgaat naar je volgende set

• Doeltempo biedt een trainingservaring die je helpt een gewenst tempo aan te houden met behulp van meldingen en een speciale work-outweergave

• Multisportwork-out ondersteunt trainen voor duatlons of triatlons met automatische detectie van buiten zwemmen/binnen zwemmen, binnen fietsen/buiten fietsen, binnen hardlopen/buiten hardlopen en wissels naar het volgende onderdeel

• Work-outmeldingen kunnen worden aangepast voor metingen zoals tempo, vermogen, cadans en hartslagzones

• Bij zwembadwork-outs wordt een kickboard automatisch gedetecteerd

• SWOLF, een meeteenheid voor de zwemefficiëntie, wordt berekend als het aantal slagen plus de tijd om een baan te zwemmen

Fitness+

• Trainingsinstructies worden op het scherm weergegeven, inclusief doelen voor intensiteit, roeislagen per minuut, omwentelingen per minuut voor fietsen en het hellingspercentage voor de loopband

• Trainingsinstructies en persoonlijke conditiemetingen worden op het scherm weergegeven voor compatibele tv's en apparaten van derden

Kompas

• Nieuw ontworpen Kompas-app met uitgebreidere informatie en zoombare weergaven (Apple Watch SE en Apple Watch Series 5 en nieuwer)

• De primaire wijzerplaat ondersteunt zowel een analoge kompaswijzer als een digitale weergave van de huidige peiling en richting

• 'Ingezoomd' biedt een analoge weergave van de peiling plus je hoogte, helling en coördinaten

• Met kompasroutepunten kun je je positie of een nuttige plaats aangeven (Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 en nieuwer)

• Backtrack gebruikt gps om je afgelegde route bij te houden voor het geval je de weg kwijt raakt (Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 en nieuwer)

Slaap

• Slaapfasen bijhouden via gegevens van de versnellingsmeter en hartslagsensor om te detecteren hoeveel tijd je besteedt in de remslaap, kernslaap en diepe slaap en hoelang je wakker bent

• In de Gezondheid-app op de iPhone biedt een vergelijkingsdiagram een weergave van de hartslag en de ademfrequentie, samen met de tijd in slaap

Medicijnen

• De mogelijkheid voor het vastleggen van geplande en incidenteel benodigde medicijnen, inclusief de ingenomen dosis en het tijdstip

• Mogelijkheid om medicatieschema te bekijken en wat je per dag hebt vastgelegd

• Herinneringen om geplande medicijnen vast te leggen

• Medicijnen-complicatie om je schema te bekijken of de app snel te openen

AF-geschiedenis

• Wekelijkse meldingen met een schatting van het tijdspercentage dat er sprake was van atriumfibrilleren in de vorige kalenderweek

• Er wordt uitgelicht op welke dag van de week en op welk tijdstip van de dag atriumfibrilleren het hoogst is

• In de Gezondheid-app op de iPhone kun je levensstijlfactoren bijhouden die van invloed kunnen zijn op hoelang er sprake is van atriumfibrilleren, waaronder lichaamsbeweging, slaap, gewicht, alcoholgebruik en mindfulnessminuten

• Deelbare pdf voor waardevollere gesprekken met zorgverleners

• Ondersteuning voor gebruikers van 22 jaar of ouder bij wie atriumfibrilleren is vastgesteld

Gezinsconfiguratie

• De Podcasts-app is nu beschikbaar en bevat de mogelijkheid om programma's te zoeken, downloaden en volgen en voor jou geselecteerd materiaal te verkennen

• Ondersteuning voor e‑mail van derden is uitgebreid naar Yahoo en Outlook

• Wijzigen en delen van contactfoto's nu beschikbaar

Toegankelijkheid

• Snelle taken zijn uitgebreid met AssistiveTouch voor afspelen en pauzeren in 'Huidige', pauzeren en hervatten in 'Work-out', foto's maken via Camerabediening en schakelen tussen de kaartweergave en stapsgewijze instructies in Kaarten

• Bluetooth-toetsenborden koppelen met de Apple Watch

• Met 'Synchrone Apple Watch-weergave' kun je de Apple Watch vanaf je gekoppelde iPhone op afstand bedienen via AirPlay met ondersteuning voor hulptechnologieën, zoals stembediening of schakelbediening, in plaats van op het Apple Watch-scherm te tikken

Andere functies en verbeteringen:

• In de energiebesparingsmodus blijven de kernfuncties van de Apple Watch beschikbaar, terwijl selecte achtergrondfuncties, zoals 'Altijd aan' en meldingen over je hartgezondheid, tijdelijk worden uitgeschakeld, zodat de batterij langer meegaat

• Met ondersteuning voor internationale roaming kun je verbonden blijven met je mobiele netwerk terwijl je in het buitenland reist (Apple Watch SE en Apple Watch Series 5 en nieuwer)

• Uitgebreide toetsenborden voor onder andere het Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees en Spaans. Beschikbaar op de Apple Watch Series 7 en nieuwer

• De instelling 'Communicatieveiligheid' in 'Schermtijd' geeft ouders de mogelijkheid om waarschuwingen in te schakelen voor kinderen wanneer ze in Berichten foto's ontvangen of proberen te versturen die naaktheid bevatten

• Meldingen over cyclusafwijkingen waarschuwen je als je bijgehouden menstruatiecycli een patroon vertonen van uitblijvende menstruaties, onregelmatige menstruaties, langdurige menstruaties of aanhoudende spotting

• Nieuwe door de Apple Watch geschatte waarde voor cardioherstel beschikbaar in de Gezondheid-app

• Herinneringen-app bijgewerkt om wijzigen te ondersteunen, zodat je belangrijke details, zoals locatie, tags en tijden, kunt toevoegen

• Agenda-app nieuw ontworpen om de aanmaak van nieuwe agenda-activiteiten te ondersteunen met de mogelijkheid om te schakelen tussen dag-, lijst- en weekweergaven

• Verbeterde Podcasts-ervaring met ondersteuning voor zoeken, mogelijkheid om programma's te volgen en ontvolgen en nieuw materiaal te ontdekken in 'Luister nu'

• Dock zodanig bijgewerkt dat apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, bovenaan worden weergegeven

• Meldingen nieuw ontworpen met gestroomlijnde smalle strook wanneer je de Apple Watch actief gebruikt

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar:

https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:

https://support.apple.com/nl-nl/HT201222