Apple Music Classical

Apple Music Classical is een speciale app die specifiek voor klassieke muziek is ontworpen. Als je een individueel, studenten- of gezinsabonnement hebt op Apple Music, dan is Apple Music Classical inbegrepen in je abonnement. Meer informatie over Apple Music Classical.

Wat is Apple Music Classical?

Met de Apple Music Classical-app heb je toegang tot de grootste catalogus met klassieke muziek ter wereld. Zoek op componist, muziekstuk, dirigent enzovoort om snel een opname te vinden. Ontdek componisten, perioden, instrumenten enzovoort met samengestelde afspeellijsten en biografieën van componisten. Ontvang uitgebreide informatie over waar je naar luistert. En krijg toegang tot meer functies om te luisteren naar klassieke muziek.

De Apple Music Classical-app downloaden

Je hebt een individueel, studenten- of gezinsabonnement op Apple Music nodig.

Apple Music Classical is momenteel alleen beschikbaar op iPhone, iPad en Android. Volg de onderstaande stappen om de Apple Music Classical-app te downloaden.

De Apple Music Classical-app downloaden op een iPhone iPad

De Apple Music Classical-app downloaden op je Android-apparaat

• Zorg ervoor dat de Apple Music-app is geïnstalleerd op het Android-apparaat en dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je ook gebruikt voor je Apple Music-abonnement.
  • Werk de Apple Music-app bij naar de nieuwste versie.
  • Ga naar Google Play om de Apple Music Classical-app te downloaden.

Veelgestelde vragen

Waarom is er een aparte app voor klassieke muziek?

Klassieke muziek is anders. Klassieke muziek heeft langere en gedetailleerdere titels, meerdere artiesten voor elk muziekstuk, en honderden opnames van bekende stukken. De Apple Music Classical-app is ontworpen om de complexe gegevensstructuur van klassieke muziek te ondersteunen.

Als ik een Apple Music-gezinsabonnement heb, heeft mijn gezin dan toegang tot Apple Music Classical?

Je gezin heeft toegang tot Apple Music Classical als onderdeel van je Apple Music-gezinsabonnement. Je gezinsleden hebben een iPhone, iPad of Android-apparaat nodig waarop de Apple Music-app is geïnstalleerd. En ze moeten zijn ingelogd bij de Apple Music-app met dezelfde Apple ID die ze gebruiken voor het gezinsabonnement.

Hoe voeg ik muziek toe aan mijn Apple Music Classical-bibliotheek?

• Tik op 'Voeg toe' Knop 'Voeg toe' bovenaan een album of afspeellijst om het album of de afspeellijst toe te voegen.
  • Klik op 'Meer' Knop 'Meer' naast het nummer en tik vervolgens op 'Zet in bibliotheek'.
  • Tik op 'Favoriet' Knop 'Favoriet' om een opname, muziekstuk, componist of artiest toe te voegen.

Kan ik mijn Apple Music Classical-bibliotheek zien in de Apple Music-app?

Je hebt toegang tot albums, afspeellijsten en nummers die je hebt toegevoegd aan je Apple Music Classical-bibliotheek op elk apparaat waarop de Apple Music-app is geïnstalleerd.

Opnames, muziekstukken en componisten worden niet in de Apple Music-app weergegeven en zijn alleen toegankelijk in de Apple Music Classical-app.

Kan ik muziek downloaden in de Apple Music Classical-app om offline te beluisteren?

Je kunt geen muziek downloaden in de Apple Music Classical-app. Maar je kunt de Apple Music-app gebruiken om nummers, albums en afspeellijsten te downloaden die je hebt toegevoegd aan je Apple Music Classical-bibliotheek.

1. Open de Apple Music-app.
  2. Zoek de klassieke muziek die je hebt toegevoegd vanuit de Apple Music Classical-app.
    • Tik op 'Download' Knop 'Download' bovenaan een album of afspeellijst om het album of de afspeellijst te downloaden.
    • Tik op 'Meer' Knop 'Meer' naast het nummer en vervolgens op 'Download' om een individueel nummer te downloaden.

Kan ik mijn gehele Apple Music-bibliotheek zien in de Apple Music Classical-app?

Je hebt alleen toegang tot klassieke muziek uit je Apple Music-bibliotheek in de Apple Music Classical-app.

Kan ik klassieke muziek beluisteren in lossless-audio en ruimtelijke audio met Dolby Atmos?

De gehele Apple Music Classical-catalogus is beschikbaar in de hoogste audiokwaliteit (tot 24 bits bij 192 kHz Lossless met hoge resolutie). Meer informatie over het beluisteren van muziek in lossless-audio.

Je hebt ook toegang tot duizenden nummers in ruimtelijke audio met Dolby Atmos. Meer informatie over het beluisteren van ruimtelijke audio met Dolby Atmos.

Kan ik muziek in willekeurige volgorde afspelen in de Apple Music Classical-app?

Muziek in willekeurige volgorde afspelen is niet beschikbaar in de Apple Music Classical-app.

Waar vind ik meer informatie over Apple Music Classical?

De beschikbaarheid van Apple Music en Apple Music Classical kan per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.