Over de beveiligingsinhoud van macOS Monterey 12.5

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van macOS Monterey 12.5 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen waar mogelijk naar kwetsbaarheden met CVE-ID.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

macOS Monterey 12.5

Releasedatum: 20 juli 2022

AMD

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-42858: ABC Research s.r.o.

Toegevoegd op donderdag 11 mei 2023

APFS

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app met rootbevoegdheden kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32832: Tommy Muir (@Muirey03)

AppleAVD

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een externe gebruiker kan het uitvoeren van kernelcode veroorzaken

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32788: Natalie Silvanovich van Google Project Zero

Toegevoegd op 16 september 2022

AppleMobileFileIntegrity

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersgegevens

Beschrijving: dit probleem is verholpen door hardened runtime in te schakelen.

CVE-2022-32880: Wojciech Reguła (@_r3ggi) van SecuRing, Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro, Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

Toegevoegd op 16 september 2022

AppleMobileFileIntegrity

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot rootbevoegdheden

Beschrijving: een autorisatieprobleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32826: Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met overloop van gehele getallen is verholpen door verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-42805: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Toegevoegd op 9 november 2022

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32948: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Toegevoegd op 9 november 2022

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32810: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32840: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Apple Neural Engine

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32845: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Bijgewerkt op 9 november 2022

AppleScript

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een AppleScript kan leiden tot onverwachte beëindiging of het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-48578: Mickey Jin (@patch1t)

Toegevoegd op 31 oktober 2023

AppleScript

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd binair AppleScript-bestand kan leiden tot onverwachte beëindiging of het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2022-32797: Mickey Jin (@patch1t), Ye Zhang (@co0py_Cat) van Baidu Security, Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro

AppleScript

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd binair AppleScript-bestand kan leiden tot onverwachte beëindiging of het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32851: Ye Zhang (@co0py_Cat) van Baidu Security

CVE-2022-32852: Ye Zhang (@co0py_Cat) van Baidu Security

CVE-2022-32853: Ye Zhang (@co0py_Cat) van Baidu Security

AppleScript

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd binair AppleScript-bestand kan leiden tot onverwachte beëindiging of het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32831: Ye Zhang (@co0py_Cat) van Baidu Security

Archive Utility

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een archief kan Gatekeeper mogelijk omzeilen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32910: Ferdous Saljooki (@malwarezoo) van Jamf Software

Toegevoegd op 4 oktober 2022

Audio

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32820: een anonieme onderzoeker

Audio

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32825: John Aakerblom (@jaakerblom)

Automation

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk privacyvoorkeuren omzeilen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32789: Zhipeng Huo (@R3dF09) van Tencent Security Xuanwu Lab

Calendar

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersinformatie

Beschrijving: het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van symboolcaches.

CVE-2022-32805: Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security

CoreMedia

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32828: Antonio Zekic (@antoniozekic) en John Aakerblom (@jaakerblom)

CoreText

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een externe gebruiker kan het onverwacht beëindigen van de app of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

CVE-2022-32839: Daniel Lim Wee Soong van STAR Labs

Bijgewerkt op 31 oktober 2023

File System Events

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot rootbevoegdheden

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32819: Joshua Mason van Mandiant

GPU Drivers

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: meerdere problemen met het schrijven buiten het bereik zijn verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32793: een anonieme onderzoeker

GPU Drivers

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-32821: John Aakerblom (@jaakerblom)

iCloud Photo Library

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersinformatie

Beschrijving: een probleem met vrijgave van gegevens is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

CVE-2022-32849: Joshua Jones

ICU

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32787: Dohyun Lee (@l33d0hyun) van SSD Secure Disclosure Labs & DNSLab, Korea Univ.

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd TIFF-bestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-32897: Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro

Toegevoegd op 31 oktober 2023

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32802: Ivan Fratric van Google Project Zero, Mickey Jin (@patch1t)

Toegevoegd op 16 september 2022

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot openbaarmaking van procesgeheugen

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32841: hjy79425575

ImageIO

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een afbeelding kan leiden tot een denial-of-service

Beschrijving: een null pointer dereference-probleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-32785: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Intel Graphics Driver

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een kwetsbaarheid voor geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde vergrendeling.

CVE-2022-32811: ABC Research s.r.o

Intel Graphics Driver

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32812: Yinyi Wu (@3ndy1), ABC Research s.r.o.

JavaScriptCore

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde bereikcontroles.

WebKit Bugzilla: 241931
CVE-2022-48503: Dongzhuo Zhao in samenwerking met ADLab van Venustech en ZhaoHai van Cyberpeace Tech Co., Ltd.

Toegevoegd op 21 juni 2023

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app met rootbevoegdheden kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32813: Xinru Chi van Pangu Lab

CVE-2022-32815: Xinru Chi van Pangu Lab

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk het kernelgeheugen vrijgeven

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32817: Xinru Chi van Pangu Lab

Kernel

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32829: Tingting Yin van Tsinghua University en Min Zheng van Ant Group

Bijgewerkt op 16 september 2022

Liblouis

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan onverwachte beëindiging van de app of willekeurige code-uitvoering veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-26981: Hexhive (hexhive.epfl.ch), NCNIPC van China (nipc.org.cn)

libxml2

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: een probleem met geheugeninitialisatie is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2022-32823

Multi-Touch

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde statusverwerking.

CVE-2022-32814: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927)

PackageKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: een probleem met de verwerking van omgevingsvariabelen is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-32786: Mickey Jin (@patch1t)

PackageKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan beveiligde onderdelen van het bestandssysteem wijzigen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32800: Mickey Jin (@patch1t)

PluginKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk willekeurige bestanden lezen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32838: Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro

PS Normalizer

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd Postscript-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van de app of het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32843: Kai Lu van Zscaler's ThreatLabz

Safari

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van webmateriaal kan leiden tot openbaarmaking van vertrouwelijke informatie

Beschrijving: een brute force-probleem is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-46708: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2023

SMB

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32796: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

SMB

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32842: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

SMB

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32798: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

SMB

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een gebruiker in een geprivilegieerde netwerkpositie kan mogelijk vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2022-32799: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

SMB

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk gevoelige kernelstatus vrijgeven

Beschrijving: het probleem is verholpen door verbeterde geheugenverwerking.

CVE-2022-32818: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

Software Update

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een gebruiker in een geprivilegieerde netwerkpositie kan de activiteit van een gebruiker bijhouden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door HTTPS te gebruiken bij het verzenden van informatie over het netwerk.

CVE-2022-32857: Jeffrey Paul (sneak.berlin)

Spindump

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan mogelijk willekeurige bestanden overschrijven

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterd bestandsbeheer.

CVE-2022-32807: Zhipeng Huo (@R3dF09) van Tencent Security Xuanwu Lab

Spotlight

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot rootbevoegdheden

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32801: Joshua Mason (@josh@jhu.edu)

subversion

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: meerdere problemen in subversie

Beschrijving: meerdere problemen zijn verholpen door subversie bij te werken.

CVE-2021-28544: Evgeny Kotkov, visualsvn.com

CVE-2022-24070: Evgeny Kotkov, visualsvn.com

CVE-2022-29046: Evgeny Kotkov, visualsvn.com

CVE-2022-29048: Evgeny Kotkov, visualsvn.com

TCC

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan toegang krijgen tot vertrouwelijke gebruikersinformatie

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door verbeteringen aan de sandbox.

CVE-2022-32834: Xuxiang Yang (@another1024) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com), Gordon Long, Thijs Alkemade (@xnyhps) van Computest Sector 7, Adam Chester van TrustedSec, Yuebin Sun (@yuebinsun2020) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com), Zhipeng Huo (@R3dF09) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Bijgewerkt op vrijdag 16 september 2022, bijgewerkt op donderdag 11 mei 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een website kan de websites volgen die een gebruiker heeft bezocht in de privémodus van Safari

Beschrijving: een probleem met vrijgave van gegevens is opgelost door de kwetsbare code te verwijderen.

WebKit Bugzilla: 239547
CVE-2022-32933: Binoy Chitale, MS-student, Stony Brook University, Nick Nikiforakis, Associate Professor, Stony Brook University, Jason Polakis, Associate Professor, University of Illinois in Chicago, Mir Masood Ali, PhD-student, University of Illinois in Chicago, Chris Kanich, Associate Professor, University of Illinois in Chicago en Mohammad Ghasemisharif, PhD-kandidaat, University of Illinois in Chicago

Toegevoegd op 31 oktober 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

WebKit Bugzilla: 241526
CVE-2022-32885: P1umer(@p1umer) en Q1IQ(@q1iqF)

Toegevoegd op donderdag 11 mei 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een gebruiker kan worden gevolgd via het IP-adres

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 237296
CVE-2022-32861: Matthias Keller (m-keller.com)

Toegevoegd op 16 september 2022, bijgewerkt op 31 oktober 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-32863: P1umer(@p1umer), afang(@afang5472), xmzyshypnc(@xmzyshypnc1)

Toegevoegd op 16 september 2022, bijgewerkt op 31 oktober 2023

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een bezoek aan een website met kwaadaardige inhoud kan leiden tot het vervalsen van de gebruikersinterface

Beschrijving: het probleem is verholpen door een verbeterde verwerking in de gebruikersinterface.

WebKit Bugzilla: 239316
CVE-2022-32816: Dohyun Lee (@l33d0hyun) van SSD Secure Disclosure Labs & DNSLab, Korea Univ.

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

WebKit Bugzilla: 240720
CVE-2022-32792: Manfred Paul (@_manfp) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebRTC

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 242339
CVE-2022-2294: Jan Vojtesek van het Avast Threat Intelligence-team

Wi-Fi

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met het schrijven buiten het bereik is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-32860: Wang Yu van Cyberserval

Toegevoegd op 9 november 2022

Wi-Fi

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het schrijven van kernelgeheugen

Beschrijving: dit probleem is verholpen door verbeterde controles.

CVE-2022-32837: Wang Yu van Cyberserval

Wi-Fi

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een externe gebruiker kan het onverwacht beëindigen van het systeem of het beschadigen van het kernelgeheugen veroorzaken

Beschrijving: dit probleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2022-32847: Wang Yu van Cyberserval

Windows Server

Beschikbaar voor: macOS Monterey

Impact: een app kan een schermafbeelding maken van het scherm van een gebruiker

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door middel van verbeterde controles.

CVE-2022-32848: Jeremy Legendre van MacEnhance

Aanvullende erkenning

802.1X

Met dank aan Shin Sun van de Nationale universiteit van Taiwan voor de hulp.

AppleMobileFileIntegrity

Met dank aan Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security, Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro en Wojciech Reguła (@_r3ggi) van SecuRing voor de hulp.

Calendar

Met dank aan Joshua Jones voor de hulp.

configd

Met dank aan Csaba Fitzl (@theevilbit) van Offensive Security, Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro en Wojciech Reguła (@_r3ggi) van SecuRing voor de hulp.

DiskArbitration

Met dank aan Mike Cush en een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Bijgewerkt op 31 oktober 2023

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.