De energiebesparingsmodus op een Apple Watch gebruiken

Met de energiebesparingsmodus in watchOS 9 en nieuwer verminder je de hoeveelheid stroom die je Apple Watch verbruikt zodat de batterij langer meegaat.

De energiebesparingsmodus op een Apple Watch inschakelen

1. Om het bedieningspaneel te openen, druk je op de zijknop (voor watchOS 9 of ouder raak je de onderkant van het scherm aan, houd je het ingedrukt en veeg je omhoog).
  2. Tik op de knop voor het batterijpercentage.
  3. Schakel 'Energiebesparingsmodus' in.

Je kunt de energiebesparingsmodus ook in Instellingen inschakelen.

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik vervolgens op 'Batterij'.
  3. Schakel 'Energiebesparingsmodus' in.
    De energiebesparingsmodus in Instellingen op de Apple Watch

Steeds wanneer je de energiebesparingsmodus inschakelt, verschijnt er een informatiescherm. Scrol omlaag en tik vervolgens op 'Schakel in' of 'Schakel in voor'. Als je 'Schakel in voor' selecteert, kun je kiezen tussen inschakelen 'voor 1 dag', 'voor 2 dagen' of 'voor 3 dagen'.

Wanneer de energiebesparingsmodus actief is op een Apple Watch, wordt een gele cirkel  boven in het scherm weergegeven.

Apple Watch-wijzerplaat met het gele cirkelsymbool dat de energiebesparingsmodus aangeeft

Daarnaast worden de knop voor het batterijpercentage in het bedieningspaneel, de oplaadanimatie en de tijd in de nachtklokmodus allemaal geel wanneer de energiebesparingsmodus actief is.

De energiebesparingsmodus gebruiken op basis van het batterijpercentage

Wanneer het batterijpercentage van de Apple Watch onder de 10% komt, verschijnt een melding waarin wordt gevraagd of je de energiebesparingsmodus wilt inschakelen.

De energiebesparingsmodus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de batterij voor 80% is opgeladen, behalve wanneer je de energiebesparingsmodus voor een aantal dagen hebt ingeschakeld.

De volgende functies worden in de energiebesparingsmodus uitgeschakeld

• De weergave 'Altijd aan'
  • Het gebaar dubbel tikken
  • Tijd in daglicht
  • Hartslagmeldingen voor onregelmatig ritme, hoge hartslag en lage hartslag
  • Hartslagmetingen op de achtergrond
  • Saturatiemetingen op de achtergrond
  • Herinnering om work-out te starten

Deze functies worden in de energiebesparingsmodus uitgeschakeld wanneer je iPhone niet in de buurt is

• Wifiverbindingen en mobiele verbindingen
  • Inkomende telefoongesprekken en meldingen

Als je een app opent waarvoor een dataverbinding vereist is terwijl de energiebesparingsmodus actief is en je iPhone niet in de buurt is, wordt een wifiverbinding of mobiele verbinding tot stand gebracht zodat de app kan werken. De batterij raakt hierdoor aanzienlijk sneller leeg.

Gemiste telefoongesprekken en meldingen worden om het uur opgehaald wanneer de energiebesparingsmodus actief is.

De energiebesparingsmodus is op deze functies van invloed

• Het kan langer duren om iemand te bellen
  • Apps op de achtergrond worden minder vaak ververst
  • Complicaties worden minder vaak bijgewerkt
  • Het kan langer duren voordat Siri een verzoek heeft verwerkt
  • Scrollen en sommige animaties kunnen er minder soepel uitzien

Work-outs in de energiebesparingsmodus

Als je de Work-out-app gebruikt terwijl de energiebesparingsmodus actief is, gaat je batterij langer mee ook al worden metingen van onder andere de hartslag en het tempo nog steeds uitgevoerd.

Je kunt de energiebesparingsmodus inschakelen in het bedieningspaneel of Instellingen of de energiebesparingsmodus automatisch laten inschakelen:

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik vervolgens op 'Work-out'.
  3. Tik op 'Energiebesparingsmodus'.
    De energiebesparingsmodus in de work-out-instellingen op de Apple Watch

De energiebesparingsmodus zal nu automatisch worden ingeschakeld aan het begin van elke work-out in de Work-out-app.

Verhoog de gebruiksduur van de batterij door minder gps- en hartslagmetingen

Als je een work-out Buiten wandelen, Hardlopen of Wandeltocht doet met de Work-out-app, kun je configureren dat je Apple Watch minder gps- en hartslagmetingen uitvoert. Het verminderen van de frequentie van deze metingen kan de gebruiksduur van de batterij aanzienlijk verhogen tijdens lange work-outs.

Deze functie is beschikbaar in watchOS 9.1 of nieuwer voor de Apple Watch SE (2e generatie), Apple Watch Series 8 of nieuwer en Apple Watch Ultra of nieuwer.

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Scrol omlaag en tik vervolgens op 'Work-out'.
  3. Tik op 'Minder gps- en hartslagmetingen'.
    Scherm met work-outinstellingen op Apple Watch met de instelling 'Minder gps- en hartslagmetingen'

De functie wordt nu automatisch ingeschakeld als de energiebesparingsmodus actief is en je een work-out Buiten wandelen, Hardlopen of Wandeltocht start in de Work-out-app. De energiebesparingsmodus moet actief zijn op je Watch voor gebruik van deze functie.

Als deze functie actief is, worden alle stroombesparende functies van de energiebesparingsmodus toegepast. Work-outmeldingen worden bovendien uitgeschakeld, tussentijden en segmenten worden niet geregistreerd en metingen zoals huidig tempo zijn niet beschikbaar.