De Diepte-app op de Apple Watch Ultra gebruiken

Lees hier hoe je de Diepte-app op de Apple Watch Ultra gebruikt tijdens onderwateractiviteiten om de watertemperatuur, de duur en de diepte tot 40 meter te meten.

Tijdens recreatieve onderwateractiviteiten zoals snorkelen, onderwaterzwemmen in het zwembad en vrijduiken in ondiep water, kan de Diepte-app de tijd, diepte, watertemperatuur en de maximumdiepte van de activiteit weergeven terwijl je onder water was.

Onderwateractiviteiten brengen risico's met zich mee. De Diepte-app is geen duikcomputer en bevat geen decompressiestopgegevens, gasanalyses of andere functies voor recreatief duiken. Gebruik altijd een tweede dieptemeter en timer/horloge als je de Apple Watch Ultra gebruikt op plekken waar het defect raken van het apparaat de dood, lichamelijk letsel of ernstige milieuschade tot gevolg kan hebben. Zorg ervoor dat je Apple Watch Ultra geen barsten of andere schade heeft voordat je gaat duiken.

De Diepte-app openen

Je kunt instellen dat de Diepte-app automatisch wordt geopend als je Apple Watch Ultra zich onder water bevindt of je kunt handmatig een sessie starten door de app te openen of op de actieknop te drukken als je deze hebt aangepast om een duiksessie te starten.

Tijdens de configuratie van je Apple Watch Ultra kun je kiezen of de Diepte-app automatisch wordt geopend. Dit gedrag later aanpassen:

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch Ultra.

2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Start automatisch'.

3. Kijk onder 'Indien ondergedompeld' en kies een optie. Als je de optie uitschakelt, blijft je Watch op de wijzerplaat staan en worden complicaties zoals diepte en watertemperatuur niet bijgewerkt. Als je 'Geselecteerde app' kiest, wordt de app die geschikt is voor gebruik onder water automatisch geopend wanneer de Watch zich onder water bevindt. Als je 'Blijf op wijzerplaat' kiest, blijft de Watch op de wijzerplaat staan en worden complicaties nog steeds bijgewerkt.

Je kunt de meeteenheden die de Diepte-app gebruikt ook aanpassen:

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch Ultra.

2. Tik op 'Diepte'.

3. Kies voor de diepte 'Voet' of 'Meter' en voor de temperatuur 'Fahrenheit' of 'Celsius'.

watchos-9-apple-watch-ultra-instellingen-diepte-voet-geselecteerd

Een sessie starten en beëindigen met de Diepte-app

De Diepte-app wordt geopend en start een sessie als je Apple Watch Ultra zich onder water bevindt op een diepte van 1 meter of meer. Als je de app niet hebt ingesteld om automatisch te openen, tik je op de Diepte-app, of tik je op de Actie-knop als je deze hebt geconfigureerd om de diepte-app te openen, om een sessie te starten.

Als de Diepte-app wordt geopend, wordt Waterslot Als je een work-out, zoals zwemmen in open water, wilt registreren, open je de Work-out-app en start je de work-out voordat je met je Apple Watch Ultra onder water gaat.

Als je klaar bent, houd je de Digital Crown ingedrukt om het Waterslot uit te schakelen en je sessie te beëindigen. Het scherm wordt ontgrendeld en er wordt een reeks tonen afgespeeld om water dat eventueel is binnengedrongen in de Watch-luidspreker te verwijderen.

Je Apple Watch Ultra is ontworpen om te voldoen aan EN13319. De Diepte-app werkt tot een maximale diepte van 40 meter. Als je nog dieper gaat, wordt het scherm geel en werken sommige functies op je Apple Watch Ultra mogelijk niet meer of sporadisch. De dieptesensor op de Apple Watch Ultra heeft een nauwkeurigheid van plusminus 1 meter.

Lees hier meer over duiken met Apple Watch Ultra

• Volg tijdens recreatief duiken alle richtlijnen die je tijdens je certificering en training hebt gekregen. Gebruik altijd een tweede dieptemeter en timer/horloge, en decompressietabellen.

• Magneten in alle Apple Watch-modellen kunnen van invloed zijn op de nauwkeurigheid van een extern kompas. Als je een ander kompas gebruikt tijdens activiteiten zoals duiken, wandelen of navigeren, moet je het gescheiden houden van de Apple Watch wanneer je het externe kompas afleest.

• De Apple Watch Ultra mag alleen door getrainde duikers worden gebruikt voor duiken tot een diepte van 40 meter. Volg altijd veiligheidsprotocollen en duik niet alleen. Controleer de werking regelmatig tijdens het duiken. Stijg veilig op als er een storing optreedt. Bij elke duik bestaat het risico op decompressieziekte. Zoek onmiddellijk medische hulp als je last denkt te hebben van decompressieziekte.

• De Apple Watch Ultra en de dieptesensor zijn compatibel met apps van derden die kunnen fungeren als een duikcomputer voor recreatief duiken tot 40 meter diep. Lees en volg alle bij de apps van derden verstrekte instructies en waarschuwingen om het risico op ernstig of fataal letsel te beperken.

• Als je na een duik weer omhoog komt, toont een geconsolideerd duikoverzicht in de Diepte-app hoelang je onder water bent geweest, je maximale diepte en de verschillende watertemperaturen. Als je het overzicht in de Diepte-app sluit, zie je de gegevens voor de watertemperatuur en -diepte in de Gezondheid-app, maar niet de andere meetwaarden.

• Voor meer informatie raadpleeg je De temperatuur, duur en diepte onder water meten op de Apple Watch Ultra in de gebruikershandleiding van de Apple Watch Ultra.

• Als je wilt controleren of de dieptemeter en afdichtingen op je Apple Watch Ultra goed werken, kun je door Apple een diepte- en waterdichtheidstest laten uitvoeren.