Over de beveiligingsinhoud van Safari 15.5

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 15.5 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 15.5

Releasedatum: 16 mei 2022

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 238178

CVE-2022-26700: ryuzaki

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 236950

CVE-2022-26709: Chijin Zhou van ShuiMuYuLin Ltd en Tsinghua wingtecher lab

WebKit Bugzilla: 238171

CVE-2022-26717: Jeonghoon Shin van Theori

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 238183

CVE-2022-26716: SorryMybad (@S0rryMybad) van Kunlun Lab

WebKit Bugzilla: 238699

CVE-2022-26719: Dongzhuo Zhao in samenwerking met ADLab van Venustech

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan James Lee en een anonieme onderzoeker voor de hulp.

Bijgewerkt op 25 mei 2022

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.