Over de beveiligingsinhoud van Safari 15.4

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van Safari 15.4 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

Safari 15.4

Releasedatum: 15 maart 2022

Safari

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het bezoeken van een kwaadaardige website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: er is een probleem met de gebruikersinterface verholpen.

CVE-2022-22654: Abdullah Md Shaleh van take0ver

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 232812

CVE-2022-22610: Quan Yin van Bigo Technology Live Client Team

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 233172

CVE-2022-22624: Kirin (@Pwnrin) van Tencent Security Xuanwu Lab

WebKit Bugzilla: 234147

CVE-2022-22628: Kirin (@Pwnrin) van Tencent Security Xuanwu Lab

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

WebKit Bugzilla: 234966

CVE-2022-22629: Jeonghoon Shin van Theori in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: macOS Big Sur en macOS Catalina

Impact: een kwaadaardige website kan onverwacht cross-origin-gedrag veroorzaken

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

WebKit Bugzilla: 235294

CVE-2022-22637: Tom McKee van Google

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Abdullah Md Shaleh voor de hulp.

WebKit Storage

Met dank aan Martin Bajanik van FingerprintJS voor de hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.