Over de beveiligingsinhoud van watchOS 8.4

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van watchOS 8.4 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

watchOS 8.4

Releasedatum: 26 januari 2022

ColorSync

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-22584: Mickey Jin (@patch1t) van Trend Micro

Crash Reporter

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: een kwaadaardig programma kan rootbevoegdheden verkrijgen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2022-22578: Zhipeng Huo (@R3dF09) en Yuebin Sun (@yuebinsun2020) van Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Bijgewerkt op 25 mei 2022

iCloud

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: een programma heeft mogelijk toegang tot bestanden van een gebruiker

Beschrijving: er was een probleem bij de validatielogica van het pad voor symlinks. Dit probleem is verholpen met verbeterde opschoning van het pad.

CVE-2022-22585: Zhipeng Huo (@R3dF09) van het Tencent Security Xuanwu Lab (https://xlab.tencent.com)

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2022-22593: Peter Nguyễn Vũ Hoàng van STAR Labs

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2022-22590: Toan Pham van Team Orca of Sea Security (security.sea.com)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan verhinderen dat de Content Security Policy wordt gehandhaafd

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2022-22592: Prakash (@1lastBr3ath)

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd e-mailbericht kan leiden het uitvoeren van willekeurige JavaScript-code

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2022-22589: Heige van het KnownSec 404 Team (knownsec.com) en Bo Qu van Palo Alto Networks (paloaltonetworks.com)

WebKit Storage

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 3 en nieuwer

Impact: een website kan vertrouwelijke gebruikersinformatie volgen

Beschrijving: een IndexDB-API-probleem met meerdere oorzaken is aangepakt via verbeterde invoervalidatie.

CVE-2022-22594: Martin Bajanik van FingerprintJS

Aanvullende erkenning

WebKit

Met dank aan Prakash (@1lastBr3ath) en bo13oy van Cyber Kunlun Lab voor hun hulp.

Bijgewerkt op 25 mei 2022

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.