Vooraf geautoriseerde betalingen bekijken in Apple Wallet

Als je Apple Pay gebruikt voor vooraf geautoriseerde betalingen aan deelnemende websites en apps, bijvoorbeeld voor abonnementen, uitgestelde betalingen, maandelijkse rekeningen, automatisch opladen of termijnbetalingen, kun je opties voor het beheren van deze betalingen in de Wallet-app bekijken en openen.

Als je vooraf geautoriseerde betalingen wilt bekijken in de Wallet-app, heb je het volgende nodig:

Vooraf geautoriseerde betalingen uitvoeren met Apple Pay

Mogelijk staan deelnemende websites en apps je toe om met Apple Pay vooraf geautoriseerde betalingen te doen voor terugkerende of uitgestelde kosten. Selecteer in dat geval de optie 'Apple Pay' bij het afrekenen.

Je kunt deze vooraf geautoriseerde betalingen voor ondersteunde kaarten bekijken in de Wallet-app.

Om je bij het bekijken en openen van opties voor het beheren van vooraf geautoriseerde betalingen te helpen, moet Apple enkele gegevens over deze betalingen verzamelen en bewaren. Apple weet welke verkoper is gekoppeld aan je vooraf geautoriseerde betaling, maar weet niet wat je hebt gekocht of hoeveel je ervoor hebt betaald.

Je abonnementen en andere vooraf geautoriseerde betalingen bekijken

1. Open de Wallet-app op je iPhone en tik vervolgens op je betaalkaart.

2. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en vervolgens op 'Kaartgegevens'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik indien beschikbaar op 'Vooraf geautoriseerde verkopers' en tik vervolgens op een verkoper om de relevante inhoud te zien.

Om je betalingsvoorkeuren te beheren, tik je op 'Beheer met [verkoper]' om de website van de verkoper te bezoeken.

Als je de vooraf geautoriseerde betaling niet kunt wijzigen of annuleren op de website van de verkoper, kun je ook tikken op 'Trek betalingsautorisatie in' om de verkoper te verzoeken de kosten voor die transactie niet in rekening te brengen bij de Apple Pay-betaalmethode.

Als je een vooraf geautoriseerde betaling intrekt in Apple Wallet

Ga naar de website of app van de verkoper om een vooraf geautoriseerde betaling te beheren of in te trekken. Indien nodig kun je een vooraf geautoriseerde betaling ook intrekken in de Wallet-app.

• Als je een vooraf geautoriseerde betaling intrekt in de Wallet-app, annuleer je je abonnement of andere gekoppelde betalingen niet. In plaats daarvan verzoekt Apple de verkoper om de kosten voor de transactie niet in rekening te brengen bij de Apple Pay-betaalmethode.

• In sommige gevallen kunnen er toch nog kosten in rekening worden gebracht. Om er zeker van te zijn dat er niets in rekening wordt gebracht, ga je naar de website of app van de verkoper om je betalingsvoorkeuren rechtstreeks bij de verkoper te beheren.

Bij vooraf geautoriseerde betalingen worden de servicevoorwaarden tussen jou en de verkoper overeengekomen.

Als je een betaalkaart uit Apple Wallet verwijdert die is gekoppeld aan een vooraf geautoriseerde betaling

• De vooraf geautoriseerde betaling wordt niet geannuleerd en eventuele gekoppelde accounts worden niet gesloten. Om je betalingsvoorkeuren te beheren, tik je op 'Bekijk vooraf geautoriseerde verkopers' in de melding die verschijnt als je de betaalkaart verwijdert. Tik vervolgens op de verkoper > 'Beheer met [verkoper]' om de website van de verkoper te bezoeken.

• Als je je Apple Card verwijdert, worden gekoppelde vooraf geautoriseerde betalingen niet geannuleerd en worden gekoppelde accounts niet gesloten. Als je je Apple Card niet op een ander apparaat hebt staan, moet je je vooraf geautoriseerde betaling beheren via de website of app van de verkoper.