Je openbaarvervoerkaart opwaarderen met Apple Pay

Gebruik Apple Pay om geld toe te voegen aan je openbaarvervoerkaart op een iPhone of Apple Watch. Als je op je iPhone de Apple Watch van een gezinslid beheert, kun je ook op afstand geld toevoegen aan de openbaarvervoerkaart op deze Apple Watch.

Je openbaarvervoerkaart opwaarderen op een iPhone

1. Tik in de Wallet-app op je openbaarvervoerkaart.

2. Tik op 'Voeg geld toe'.

3. Kies een bedrag om toe te voegen aan je kaart en tik op 'Voeg toe'.

4. Kies een kaart om mee te betalen en voltooi de transactie met Face ID of Touch ID1.

Je openbaarvervoerkaart opwaarderen op je Apple Watch

1. Tik in de Wallet-app op je openbaarvervoerkaart.

2. Tik op 'Voeg geld toe'.

3. Volg de instructies op het scherm.

De openbaarvervoerkaart van een gezinslid opwaarderen

Als je met je iPhone de Apple Watch van een gezinslid beheert, kun je ook geld toevoegen aan de openbaarvervoerkaart op deze Apple Watch. Als het gezinslid een verzoek doet, kun je reageren en de kaart opwaarderen.

1. Tik op het verzoek in iMessage.

2. Kies een bedrag om te versturen.

3. Tik op de verzendknopGeen alt beschikbaar voor afbeelding.

4. Bevestig de aankoop met Face ID of Touch ID.

Als je je openbaarvervoerkaart niet kunt opwaarderen

• Ontdek wat je kunt doen als je geld toevoegt en je saldo niet wordt bijgewerkt in de Wallet-app.

• Als je de optie om geld toe te voegen niet ziet, neem je contact op met je lokale vervoersbedrijf om te vragen hoe je saldo kunt toevoegen aan je openbaarvervoerkaart in de Wallet-app.

• Als je de openbaarvervoerkaart van je gezinslid niet kunt opwaarderen, controleer je of het gezinslid de kaart niet van de Apple Watch heeft verwijderd.

• Als je vragen hebt over een terugbetaling of een terugbetaling wilt, neem je contact op met je lokale vervoersbedrijf.

1. Een in Hongkong uitgegeven Visa-, Mastercard- of UnionPay-kaart die je voor Apple Pay gebruikt, is vereist om een Octopus-kaart te kopen of op te waarderen in de Wallet-app. Als je een creditcard of betaalkaart hebt die niet in Hongkong is uitgegeven, kun je in plaats daarvan de Octopus for Tourists-app gebruiken. Om een openbaarvervoerkaart voor het vasteland van China te kopen of op te waarderen, is een creditcard of betaalkaart van China UnionPay nodig.