Informatie over de hersteldienst voor iCloud-gegevens

iCloud beveiligt uw gegevens door ze versleuteld op te slaan. Als u uw wachtwoord of de toegangscode van uw apparaat niet meer weet, kunt u met de hersteldienst voor iCloud-gegevens uw gegevens ontsleutelen om ze weer toegankelijk te maken.

Wanneer u uw gegevens opslaat in iCloud, worden de gegevens door Apple versleuteld om ze te beveiligen en privé te houden. De hersteldienst voor iCloud-gegevens ontsleutelt uw gegevens voor u wanneer u ze nodig hebt. Enkele voorbeelden zijn het opnieuw kunnen inzien van uw gegevens nadat u uw wachtwoord bent vergeten of het inloggen op iCloud.com om uw gegevens te bekijken. Zolang u kunt inloggen, hebt u met de hersteldienst voor iCloud-gegevens onder andere toegang tot uw foto's, notities, documenten en reservekopieën van apparaten.

Voor bepaalde gevoelige gegevens, zoals uw gegevens uit Sleutelhanger, Schermtijd en Gezondheid, gebruikt Apple end-to-end-encryptie. Deze gegevens zijn niet toegankelijk via de hersteldienst voor iCloud-gegevens. Ze zijn alleen toegankelijk voor u en alleen op apparaten waarop u bent ingelogd bij iCloud. De toegangscodes van uw apparaten, die alleen u weet, zijn vereist om deze gegevens te kunnen ontsleutelen en bekijken.

Om ervoor te zorgen dat u al uw gegevens kunt herstellen, kunt u ook een herstelcontact voor uw account configureren of een herstelsleutel gebruiken. Beide methoden geven u een extra manier om uw bestanden, inclusief gegevens met end-to-end-encryptie, te herstellen.