Over 'Bescherming voor gestolen apparaat' voor iPhone

'Bescherming voor gestolen apparaat' voegt een beveiligingslaag toe wanneer je iPhone zich niet op bekende locaties (zoals thuis of op het werk) bevindt. Het helpt je accounts en persoonlijke gegevens te beschermen in het geval je iPhone ooit wordt gestolen.

Over 'Bescherming voor gestolen apparaat'

Wanneer 'Bescherming voor gestolen apparaat' is ingeschakeld, gelden voor sommige functies en acties extra beveiligingsvereisten wanneer je iPhone zich niet op bekende locaties (zoals thuis of op het werk) bevindt. Deze vereisten helpen om te voorkomen dat iemand die je apparaat heeft gestolen en je toegangscode kent, kritieke wijzigingen kan aanbrengen voor jouw account of apparaat.

• Biometrische authenticatie via Face ID of Touch ID: voor sommige acties, zoals het bekijken van bewaarde wachtwoorden en creditcards, is eenmalige biometrische authenticatie met Face ID of Touch ID vereist, zonder toegangscode als alternatieve optie of een andere terugvalactie. Zo weet je zeker dat alleen jij toegang hebt tot deze functies.
  • Beveiligingsvertraging: voor sommige beveiligingsacties, zoals het wijzigen van je Apple ID-wachtwoord, moet je daarnaast een uur wachten en vervolgens een tweede authenticatie via Face ID of Touch ID uitvoeren.

De beveiligingsvertraging is ontworpen om, in het geval dat je iPhone wordt gestolen, te voorkomen dat een dief kritieke bewerkingen kan uitvoeren, zodat je je apparaat als verloren kunt opgeven en ervoor kunt zorgen dat je Apple account veilig blijft. Lees wat je moet doen als je iPhone is zoekgeraakt of gestolen.

Wanneer je iPhone zich op een bekende locatie bevindt, zijn deze aanvullende stappen niet vereist en kun je de toegangscode van het apparaat zoals gewoonlijk gebruiken. Bekende locaties zijn meestal je thuis- en werklocaties en bepaalde andere locaties waar je je iPhone regelmatig gebruikt. Als je ervoor kiest, kun je 'Bescherming voor gestolen apparaat' configureren om altijd deze extra beveiligingsmaatregelen te vereisen, zelfs wanneer je iPhone zich op een bekende locatie bevindt.

'Bescherming voor gestolen apparaat' is beschikbaar in iOS 17.3 of nieuwer en moet worden ingeschakeld voordat het apparaat zoekraakt of wordt gestolen.

'Bescherming voor gestolen apparaat' in- of uitschakelen

Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' wilt inschakelen, moet je twee-factor-authenticatie voor je Apple ID gebruiken en het volgende configureren of inschakelen op je iPhone: een toegangscode voor je apparaatFace ID of Touch ID; en 'Belangrijke locaties'* (Locatievoorzieningen).

Je moet ook 'Zoek mijn' hebben ingeschakeld en je kunt deze functie niet uitschakelen terwijl 'Bescherming voor gestolen apparaat' is ingeschakeld.

Je kunt 'Bescherming voor gestolen apparaat' inschakelen in Instellingen:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Face ID en toegangscode'.
  2. Voer de toegangscode van het apparaat in.
  3. Tik op 'Bescherming voor gestolen apparaat' en schakel vervolgens 'Bescherming voor gestolen apparaat' in of uit.

Als je wilt dat je iPhone de extra beveiligingsmaatregelen van 'Bescherming voor gestolen apparaat' afdwingt, ongeacht de locatie, kies je 'Altijd' onder 'Beveiligingsvertraging vereisen'. Standaard zijn de extra beveiligingsmaatregelen alleen vereist als je iPhone zich niet op bekende locaties bevindt.

Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' probeert uit te schakelen wanneer je je niet op een bekende locatie bevindt, begint er een beveiligingsvertraging voordat je de functie kunt uitschakelen. Je moet 'Bescherming voor gestolen apparaat' uitschakelen voordat je je iPhone verkoopt, weggeeft of inruilt.

Hoe 'Bescherming voor gestolen apparaat' je apparaat en accounts beschermt

Wanneer 'Bescherming voor gestolen apparaat' is ingeschakeld, gelden voor bepaalde acties extra beveiligingsvereisten wanneer je iPhone zich niet op bekende locaties (zoals thuis of op het werk) bevindt.

Biometrische authenticatie via Face ID of Touch ID

Als 'Bescherming voor gestolen apparaat' is ingeschakeld en je iPhone zich niet op een bekende locatie bevindt, moet je met Face ID of Touch ID authenticeren voordat je bepaalde acties kunt uitvoeren, waaronder het volgende:

• Wachtwoorden of passkeys gebruiken die in Sleutelhanger worden bewaard
  • Betaalmethoden gebruiken die in Safari worden bewaard (automatisch invullen)
  • De verloren-modus uitschakelen
  • Alle inhoud en instellingen wissen
  • Een nieuwe Apple Card aanvragen
  • Het virtuele kaartnummer van je Apple Card of Apple Cash bekijken
  • Bepaalde acties uitvoeren voor Apple Cash en Savings in Wallet (bijvoorbeeld overboekingen voor Apple Cash of Savings)
  • Je iPhone gebruiken om een nieuw apparaat te configureren (bijvoorbeeld 'Begin direct')

Je kunt nog steeds je toegangscode voor de iPhone gebruiken voor aankopen met Apple Pay.

Beveiligingsvertraging

Als 'Bescherming voor gestolen apparaat' is ingeschakeld, moet je mogelijk ook een uur wachten voordat je je iPhone kunt gebruiken om wijzigingen aan te brengen in kritieke beveiligingsinstellingen of je Apple ID. Als je iPhone zich niet op een bekende locatie bevindt, moet je je authenticeren met Face ID of Touch ID, wachten tot de beveiligingsvertraging is afgelopen en vervolgens opnieuw authenticeren met Face ID of Touch ID om instellingen bij te werken, zoals de volgende:

• Het wachtwoord van een Apple ID wijzigen
  • Uitloggen bij je Apple ID
  • Beveiligingsinstellingen van Apple ID-accounts bijwerken (zoals het toevoegen of verwijderen van een vertrouwd apparaat, herstelsleutel of herstelcontact)
  • Face ID of Touch ID toevoegen of verwijderen
  • De toegangscode van je iPhone wijzigen
  • Alle instellingen opnieuw instellen
  • 'Zoek mijn' uitschakelen
  • 'Bescherming voor gestolen apparaat' uitschakelen

Als je je iPhone gebruikt om je Apple ID-wachtwoord te wijzigen, is de locatie van je apparaten mogelijk enige tijd niet zichtbaar op iCloud.com.

Je apparaat kan de beveiligingsvertraging vroegtijdig beëindigen nadat is gedetecteerd dat je op een bekende locatie bent aangekomen.

* 'Belangrijke locaties' is een optie onder 'Locatievoorzieningen': 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Belangrijke locaties'.