Je iPhone met je Apple Watch ontgrendelen als je een mondkapje of zonnebril draagt

Wanneer je een mondkapje of een zonnebril en je Apple Watch draagt, kun je simpelweg je iPhone optillen en ernaar kijken om deze te ontgrendelen. Lees hier meer over hoe je deze functie configureert en gebruikt.

Wat je nodig hebt

Om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch, zijn de volgende apparaten vereist:

ios-16-2-iphone-14-pro-series-8-watch-unlock-iphone-with-watch-hero
  • een iPhone met Face ID (iPhone X of nieuwer) en iOS 14.5 of nieuwer;

• een Apple Watch Series 3 of nieuwer met watchOS 7.4 of nieuwer.

De functies heeft ook de volgende vereisten:

• Je Apple Watch moet zijn gekoppeld met je iPhone.

• Op je iPhone en Apple Watch moeten wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld. (Je hoeft geen verbinding te hebben met een wifinetwerk.)

• Je Apple Watch moet een toegangscode hebben en draagdetectie moet zijn ingeschakeld.

• Je Apple Watch moet om je pols zitten en zijn ontgrendeld.

• Je moet een mondkapje dragen dat je mond en neus bedekt, of een zonnebril of skibril die je ogen bedekt.

'Ontgrendel met Apple Watch' configureren

1. Open de Instellingen-app op je iPhone.

2. Tik op 'Face ID en toegangscode' en typ je toegangscode.

3. Scrol omlaag naar 'Ontgrendel met Apple Watch' en schakel de functie in naast de naam van je Watch. Als draagdetectie niet is ingeschakeld op je Watch, wordt je gevraagd dit in te schakelen.

ios-16-2-iphone-14-pro-settings-face-id-passcode-unlock-with-watch

Je iPhone ontgrendelen met je Apple Watch

1. Zorg dat je een mondkapje, zonnebril of skibril draagt en dat je Apple Watch om je pols zit en is ontgrendeld.

2. Haal je iPhone uit de sluimerstand door deze op te tillen of op het scherm te tikken.

3. Kijk naar de iPhone om deze te ontgrendelen. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm van je iPhone om deze te gebruiken.

Als je je iPhone niet wilde ontgrendelen

Wanneer je Apple Watch je iPhone ontgrendelt, geeft de Watch haptische feedback en wordt er een melding weergegeven. Als je je iPhone niet wilde ontgrendelen, tik je op de knop 'Vergrendel iPhone' op het scherm van je Apple Watch.

De volgende keer dat je je iPhone ontgrendelt nadat je op deze knop hebt gedrukt, moet je je toegangscode op de iPhone typen.

Face ID gebruiken terwijl je wel een mondkapje maar geen Apple Watch draagt

Vanaf iOS 15.4 en nieuwer kun je ook zonder je Apple Watch Face ID op een iPhone 12 of iPhone 13 gebruiken terwijl je een mondkapje draagt.

Deze functie van iPhone 12 en iPhone 13 kan in combinatie met 'Ontgrendel met Apple Watch' worden gebruikt. Zo kun je je iPhone ook makkelijk ontgrendelen wanneer je gezicht grotendeels bedekt is, bijvoorbeeld door een zonnebril én een mondkapje.

Meer informatie

• Lees wat je kunt doen als 'Ontgrendel met Apple Watch' niet werkt op je iPhone 13.

• 'Ontgrendel met Apple Watch' werkt wanneer je Watch om je pols zit en is ontgrendeld, en je iPhone in de buurt is. De functie gebruikt Face ID niet om je te herkennen en authenticeren.

• 'Ontgrendel met Apple Watch' werkt alleen voor het ontgrendelen van een iPhone. Deze functie verifieert niet je identiteit voor gebruik van Apple Pay, wachtwoorden die zijn bewaard in Sleutelhanger, of apps met wachtwoordbeveiliging. Je kunt deze functies nog steeds gebruiken terwijl je een mondkapje, zonnebril of skibril draagt door de toegangscode voor je iPhone te typen of je Apple Watch te gebruiken voor Apple Pay.