Als je Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld

Lees hier hoe je kunt ontdekken of je Apple Watch wordt opgeladen en hoe je hulp kunt krijgen bij oplaadproblemen.

Vaststellen of je Apple Watch wordt opgeladen

Als je je Apple Watch aansluit op de oplaadkabel en het lichtnet, wordt er als het goed is een bliksemschichtbliksemschicht op het scherm weergegeven.

Als je Apple Watch met watchOS 9 of nieuwer in de energiebesparingsmodus staat, worden de symbolen, de tijd en de dag hieronder in het geel weergegeven.

watchos8-series7-status-chargingwatchos8-series7-watch-charging-vertical-nightstand-modewatchos8-series7-battery-charging

Als je Watch moet worden opgeladen, verschijnt er een rode bliksemschichtbliksemschicht op het scherm. (Mogelijk moet je op de zijknop drukken om de wijzerplaat weer te geven.) Als je Watch wordt opgeladen, verandert de rode bliksemschichtbliksemschicht in een rode bliksemschicht in een ring. Als je scherm leeg is of het symbool van de oplaadkabel op het scherm verschijnt, laad je je Watch maximaal 30 minuten op.

watchos-10-series-7-battery-lowwatchos-10-series-7-battery-low-chargingwatchos-10-series-7-need-to-charge-watch

Hulp krijgen als je Apple Watch niet oplaadt

Als je Apple Watch niet oplaadt of als een bericht op je Watch aangeeft dat opladen met dit accessoire niet wordt ondersteund, probeer je onderstaande tips:

• Zorg ervoor dat je de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple gebruikt die bij je Apple Watch is geleverd.

• Zorg ervoor dat je de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple helemaal in de USB-lichtnetadapter hebt gestoken. Zorg er vervolgens voor dat je de adapter helemaal in een stopcontact hebt gestoken.

• Als je een oplaadstandaard van derden gebruikt, gebruik je de oplaadkabel die bij je Apple Watch werd geleverd.

• Verwijder de plastic folie volledig van beide kanten van de oplader.

apple-watch-cable-plastic
  • Zorg dat de achterkant van de Apple Watch en de magnetische oplader schoon zijn.

• Verplaats de achterkant van je Apple Watch op de oplader. Als de magneten van de oplader correct zijn uitgelijnd met je Apple Watch, wordt er als het goed is een groene of gele bliksemschichtgroene of gele bliksemschicht op de wijzerplaat weergegeven.*

• Probeer een andere magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch, en een andere USB-lichtnetadapter. Als je Apple Watch leeg is, moet je mogelijk enkele minuten wachten totdat de bliksemschichtbliksemschicht verschijnt nadat je begint met het opladen van je apparaat.

• Als je Apple Watch nog steeds niet oplaadt, start deze dan geforceerd opnieuw op. Houd de zijknop en de Digital Crown minstens 10 seconden ingedrukt, of totdat het Apple logo wordt weergegeven.

* Als je het magnetische oplaaddock voor Apple Watch of de dubbele MagSafe-oplader van Apple gebruikt met een groter Apple Watch-model (44 mm, 45 mm of 49 mm), moet je mogelijk de positie van de oplader aanpassen. Pas de hoek van de oplader aan of leg deze volledig plat om ervoor te zorgen dat de magneten op één lijn liggen met de magneten in je Watch. Als je een Apple Watch Ultra of nieuwer hebt en deze geen betrouwbare verbinding met deze oplaadapparaten maakt, zelfs niet als ze plat liggen, probeer je het bandje van de Watch te verwijderen voordat je de Watch op de oplader plaatst.

Meer informatie

Als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met Apple Support.